Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

Ζαλάδα και πραγματικότητα: H ζαλάδα του Μουντιάλ όσο και εάν μερικές στιγμές μονοπωλεί τα πάντα από πλευράς ενδιαφέροντος και φθάνει σε σημείο αποχαύνωσης, δεν είναι ικανή να κρύψει την πραγματικότητα. Η είδηση πέρασε στα ψιλά, αφού στη Γερμανία όλοι ασχολούνται με τους αγώνες, όμως φανερώνει την αλήθεια. Κάποιοι λοιπόν χορεύουν, τραγουδούν, παθιάζονται αλλά και κάποιοι άλλοι μένουν χωρίς δουλιά. Η πολυεθνική ασφαλιστική ΑΛΙΑΝΖ, βασικός χορηγός του σταδίου στο Μόναχο, που φέρει το όνομά της, θα προχωρήσει σε 7.500 απολύσεις εργαζομένων σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που η εταιρία έχει τεράστια κέρδη τόσο από την κατασκευή του σταδίου, που χρησιμοποιείται για το Μουντιάλ, όσο και από τις διαφημίσεις στη Γερμανία και στο εξωτερικό.

Κάποιοι... το ευχαριστήθηκαν. Μπορεί η Ισπανία να είπε «αντίο» στα όνειρα που είχε για τη φετινή διοργάνωση, μετά τον αποκλεισμό της από τη Γαλλία, όμως κάποιοι έχουν λόγους να χαίρονται. Ο επίσημος χορηγός ένδυσης της ισπανικής ομάδας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς οι εμφανίσεις των «φούριος ρόχας» στον Α' γύρο αύξησαν τις πωλήσεις για τις μπλούζες της εθνικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πουλήθηκαν περίπου 300.000 εμφανίσεις των «ταυρομάχων».

Τραγικό πάθος: Οταν το πάθος αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης βλακείας έρχονται και τα τραγικά αποτελέσματα. Μία έντονη λογομαχία μεταξύ δύο Ταϊλανδών, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα της Ιταλίας με την Αυστραλία, κατέληξε στο θάνατο του ενός. Ο Σανάχ Τσαναρόνγκ, υποστηρικτής της «σκουάντρα ατζούρα», τραυμάτισε θανατηφόρα με μαχαίρι τον Ραμπίντ Λουκτσάν, ο οποίος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του πέναλτι με το οποίο οι Ιταλοί νίκησαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ