Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απειλές - συγκάλυψη αντιδραστικής πολιτικής

Το 2004 οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ έτρωγαν ξύλο. Τώρα δέχονται και απειλές...
Το 2004 οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ έτρωγαν ξύλο. Τώρα δέχονται και απειλές...
Σε απειλές προς τους εργαζόμενους - ο «κλασικός» τρόπος της εξουσίας που εκπροσωπεί - κατέληξε προχτές ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, με αφορμή το ολιγόωρο κλείσιμο της Ακρόπολης και μάλιστα, χωρίς ευθύνη των εργαζομένων, αντίθετα, με ευθύνη της κυβέρνησης!

Συγκεκριμένα ο υπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη διακοπή της λειτουργίας του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου, έστω και για λίγες ώρες» και δήλωσε ότι «θα διεξαχθεί ΕΔΕ για καταλογισμό των ευθυνών».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του (με την οποία απαντά και σε δημοσιεύματα που «χρεώνουν» το κλείσιμο της Ακρόπολης στους εργαζόμενους, λόγω της συμμετοχής τους στη συνέλευση του σωματείου τους) το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, σημειώνει, ότι το ΥΠΠΟ «είχε εγκαίρως ενημερωθεί από το Σωματείο, με σχετική επιστολή (9/6/2006) και αίτημα αδείας προς τον ΓΓ κ. Χρήστο Ζαχόπουλο, ο οποίος και ενέκρινε». Επίσης, «οι υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνονται βάσει της επιστολής - πρόσκλησης του Σωματείου στα μέλη μας και οφείλουν να ρυθμίζουν ανάλογα τις υπηρεσιακές τους ανάγκες. Η τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου πραγματοποιείται κάθε χρόνο και όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να παραβρίσκονται. Ποτέ στο παρελθόν δεν παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα με κλείσιμο αρχαιολογικού χώρου ή μουσείου, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας». Και το σημαντικότερο: «Οι αρχιφύλακες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης είναι μόνιμοι υπάλληλοι και όχι έκτακτοι, ενώ κατ' επανάληψη ως Σωματείο έχουμε ζητήσει οι πάγιες και τακτικές ανάγκες του υπουργείου να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό με προσλήψεις και όχι από συμβασιούχους».(σ.σ. η υπογράμμιση δική μας)

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει, ότι ο Γ. Βουλγαράκης, αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, προσπαθεί να κρύψει την κυβερνητική πολιτική που τα γεννά, πίσω από απειλές. Η δήλωσή του γίνεται προκλητικότερη και από το γεγονός ότι, όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση των εκτάκτων, ούτε το πάγιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία στο ΥΠΠΟ λύθηκε, ούτε άλλα εργασιακά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ