Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις σε σχολεία

Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Πέντε νηπιαγωγεία στο Νομό Θεσσαλονίκης δε λειτουργούν, λόγω έλλειψης νηπιαγωγών. Προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει και ένα ΤΕΕ στη Λέσβο, γιατί ο ένας από τους δύο τομείς του δε λειτουργεί και ο άλλος αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου επισήμαναν στον υπουργό της Παιδείας ότι μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα πέντε νηπιαγωγεία στα χωριά Ξηροποτάμου, Στεφανινών, Μαυρούδας, Λαχανά και Δορκάδας της περιφέρειας Λαγκαδά, Ν. θεσσαλονίκης δε λειτουργούν ακόμη λόγω έλλειψης νηπιαγωγών. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της περιοχής, πολλά νηπιαγωγεία έπρεπε να λειτουργούν ως διθέσια, αλλά λειτουργούν μόνο με ένα νηπιαγωγό. Γι' αυτό το λόγο, ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την τοποθέτηση νηπιαγωγών στα παραπάνω νηπιαγωγεία, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά και να μη στερούνται τα παιδιά αυτής της περιοχής την προσχολική αγωγή.

Ερώτηση προς τον υπουργό της Παιδείας έκαναν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Μπάμπης Αγγουράκης. Οι βουλευτές υπογράμμισαν ότι στην Αγιάσο της Λέσβου ιδρύθηκε εδώ και δύο μήνες ΤΕΕ, με δύο τομείς λειτουργίας Καλλιτεχνικών Εφαρμογών και Κλωστοϋφαντουργίας. Γράφτηκαν στην Α` τάξη 25 μαθητές και φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο της Αγιάσου. Ομως, απαιτείται η στέγασή του σε άλλο χώρο κατάλληλο για ενήλικες. Επίσης, δε λειτουργεί ακόμα ο τομέας Κλωστοϋφαντουργίας, λόγω έλλειψης αναλυτικού προγράμματος, βιβλίων και καθηγητή Κλωστοϋφαντουργίας. Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή φοίτησης πολλών μαθητών και η συρρίκνωση του σχολείου, πριν ακόμα καλά - καλά λειτουργήσει. Γι' αυτή την κατάσταση, ερωτάται ο κ. υπουργός τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

Περιμένοντας τον αντικαταστάτη

Χωρίς δάσκαλο για την Α` και Β` Δημοτικού έχει μείνει επί τρεις εβδομάδες το Δημοτικό Σχολείο Καλογριανών του Νομού Καρδίτσας, επειδή αρρώστησε ο δάσκαλος. Οπως έγινε γνωστό, ο δάσκαλος της Α` και Β` τάξης πήρε αναρρωτική άδεια και ακόμα δε στάλθηκε αντικαταστάτης του. Αποτέλεσμα είναι οι τέσσερις τάξεις να κάνουν μάθημα με ένα δάσκαλο. Οι γονείς, ο πρόεδρος της κοινότητας και ο διευθυντής του σχολείου ζητούν πιεστικά αντικαταστάτη, αλλά ακόμα η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής, ρωτώντας τον υπουργό Παιδείας πότε θα σταλεί αντικαταστάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ