Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γυρνούν την πλάτη στην κοροϊδία

Σύσκεψη για να διαπιστώσουν γιατί δεν προχωράνε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν τον χειμώνα του 2005 και αφορούν σε 2.000 απολυμένους από κλειστές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε προχτές στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων του ΕΚΘ. Οπως ομολογήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, τα μέτρα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφού π.χ. για τις 500 θέσεις νέων ελεύθερων επαγγελματιών ανταποκρίθηκαν μόνο 4 απολυμένοι, και κανένας για τις 1.500 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης.

Οι αιτιάσεις των κυβερνητικών παραγόντων ότι «δεν επιδείχτηκε ενδιαφέρον από τους ίδιους τους ανέργους» διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα. Αφού οι ίδιοι οι όροι εφαρμογής ακόμα και αυτών των δήθεν «μέτρων», ουσιαστικά αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων. Το κύριο όμως είναι πως οι εργαζόμενοι κατανοούν ότι το περιεχόμενο των μέτρων σημαίνει πολλαπλή επιδότηση και πάλι της εργοδοσίας και όχι μέτρα προστασίας και στήριξης των ανέργων. Σημαίνει επέκταση - γενίκευση της μερικής, ευέλικτης απασχόλησης, το στρατηγικό χτύπημα του δικαιώματος σε μόνιμη - πλήρη δουλιά. Και γι' αυτό τα απορρίπτουν.

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά κόλπα. Είναι εξίσου βέβαιο ότι δεν αντιμετωπίζεται από αυτούς που τη δημιουργούν, την εργοδοσία και τα κόμματά της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Και σημειώνει: «Τα πραγματικά μέτρα προστασίας των ανέργων αλλά και η ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού απαιτούν από τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα "ψευτομέτρα" και τους εκάστοτε εμπνευστές τους, να διεκδικήσουν μόνιμη - πλήρη δουλιά, να άρουν τα πολιτικά και συνδικαλιστικά εμπόδια που τους κρατάνε ομήρους στη σημερινή κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ