Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Διεκπεραιωτές...

«Διεκπεραιωτές της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας έχουν γίνει οι πρώην και νυν τοπικοί άρχοντες (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ)». Αυτό τόνισε χτες, από το πάρκο του Σπύρου Μουστακλή, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Ν. Φιλαδέλφειας», Β. Βαλασάς, σε εκδήλωση για την Παιδεία.

«Οχι μόνο γιατί επιβαρύνουν με συνεχόμενα χαράτσια τους δημότες (αύξηση δημοτικών τελών, τροφείων παιδικών σταθμών, συνδρομές γι' όσους αθλούνται στα κέντρα του Δήμου), αλλά και γιατί η Αυτοδιοίκηση, καλείται να εφαρμόσει με όλους τους τρόπους, την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της Παιδείας και στους Δήμους». Ως παράδειγμα ανέφερε τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή σχολείων από μεγαλοκατασκευαστές, που θα τις πληρώνουν για πολλά χρόνια οι δημότες, αφού οι ιδιώτες θα εκμεταλλεύονται οικονομικά για χρόνια τους χώρους των σχολείων!

Από την πλευρά του ο υποψήφιος της ΝΑΣ, Κ. Παπλωματάς, εκπαιδευτικός, υπογράμμισε, ότι η σύγκλιση των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών - μελών της ΕΕ, υπαγορεύει και το επίπεδο των αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι το πώς θα χειραγωγηθούν ιδεολογικά, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές για να καταστήσουν την αυριανή βάρδια της εργατικής δύναμης, ευέλικτη, χειραγωγίσιμη, καταρτίσιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ