Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σχεδιάζει να απολύσει 14.500 δημόσιους υπαλλήλους από το 2007, σε μια προσπάθεια, όπως υποστηρίζει, να εξοικονομήσει χρήματα. Για να προχωρήσει όμως σ' αυτές τις απολύσεις, θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο το Κοινοβούλιο της χώρας. Τα συνδικάτα της Ουγγαρίας μέχρι χτες το βράδυ δεν είχαν εκφράσει κάποια αντίδραση.

ΑΣΓΚΑΜΠΑΤ.- Το Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε χτες ότι θα σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Ρωσία από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, μετά την αποτυχία των δύο χωρών να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για την εισαγωγή αερίου για το δεύτερο μισό του 2006 και το 2007.

ΣΟΦΙΑ.- Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή δυνάμεων από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλη σε πεδία βολής στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με κύριο σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου της συμβατότητας των στρατευμάτων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Αμυνας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Σφοδρές καταιγίδες με χαλάζι, που συνοδεύονταν από ισχυρές ανεμοθύελλες, προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου χτες τις πρώτες πρωινές ώρες στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία. Μερικές φορές, το χαλάζι είχε το μέγεθος μιας μπάλας του τένις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στο κεφάλι τουλάχιστον 100 άτομα.

ΠΡΑΓΑ.- Η Κάτω Βουλή της Τσεχίας δεν κατάφερε να εκλέξει χτες πρόεδρο της Βουλής, αφού ο μοναδικός υποψήφιος από το «Κόμμα των Πολιτών» Μιροσλάβα Νεμκόβα έλαβε 98 ψήφους, 3 λιγότερες από τις απαιτούμενες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ