Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ενωμένοι να αντισταθούμε»

«Ταξικά είναι τα προβλήματα, με ταξικό τρόπο τα αντιμετωπίζουμε σε κάθε περίπτωση. Ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά σημασία το χρώμα, το φύλο, το θρήσκευμα ανάμεσα στους εργάτες σε όλο τον κόσμο». Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» χτες, στο χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις του 6ου τριημέρου για Ελληνες και μετανάστες εργάτες.

Τόνισε πως «το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε και στήριζε, πρωτοστατούσε και πρωταγωνιστεί στην πάλη για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Κι όταν εμείς μιλάμε για προβλήματα των εργαζομένων, δε χωρίζουμε τους Ελληνες εργάτες από τους μετανάστες εργάτες και άλλους εργαζόμενους». Ξεκινάμε από την αρχή ότι η εργατική τάξη είναι ενιαία και, συνεπώς, και τα προβλήματά της είναι κοινά».

«Στηρίζουμε - συνέχισε - τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Οχι μόνο για τη δουλιά, αλλά και αυτά της εκπαίδευσης των παιδιών τους και των ίδιων των μεταναστών. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους ιδιαίτερα για τα κοινωνικά δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν, ξεκινώντας από την Κοινωνική Ασφάλιση και ένταξη στη ζωή, σε όλες τις πτυχές της». Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία και χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας όλων των εργαζομένων. Ενας αγώνας κοινός, γιατί κοινός είναι ο εχθρός. Και είναι ο εχθρός των εργατών όλου του κόσμου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ιμπεριαλισμό».

Ξεκαθάρισε ότι «ο καπιταλισμός, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η δίψα των καπιταλιστών για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, είναι η αιτία για τη φτώχεια και δυστυχία ντόπιων και μεταναστών εργατών σε όλο τον κόσμο. Για τις στρατιές των ανέργων, τις κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες, για την ένταση του αυταρχισμού, του ρατσισμού και εθνικισμού, για την υποδαύλιση εθνικών, φυλετικών, θρησκευτικών διαφορών, για τις εμφύλιες συγκρούσεις και πολέμους. Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά ότι η αστική τάξη σε κάθε χώρα, εφαρμόζει την ίδια σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό, στη νεολαία».

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα παλέψει «για τη νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που παρεμποδίζουν τη νομιμοποίησή τους. Για την κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Για αύξηση μισθών, ημερομισθίων και ίση αμοιβή για ίσης αξίας δουλιά. Για δημόσιες αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας για όλους. Για να μαθαίνουν τα παιδιά των μεταναστών, μέσα από το δημόσιο σχολείο, τη γλώσσα τους, την ιστορία και τον πολιτισμό τους και να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και σε ενήλικους μετανάστες».

«Να μη χάσουμε άλλο χρόνο, ενωμένοι να αντισταθούμε, να οργανωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις, στο χώρο δουλιάς, στον τόπο κατοικίας, παντού», κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ