Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κινητοποιήσεις η απάντηση στον αυταρχισμό

Καθημερινά πυκνώνουν τα κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Αυτή τη φορά οι τρομο-μηχανισμοί της κυβέρνησης χτύπησαν στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Σπάρτης, το οποίο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τελούσε υπό κατάληψη.

Από νωρίς χτες το πρωί, στην είσοδο του σχολείου, ήταν παραταγμένοι αστυνομικοί. Στις 8:20 π.μ. εμφανίστηκε ο εισαγγελέας και με παρουσία του, οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του σχολείου και βιαιοπράγησαν κατά μαθητών. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο μαθητές, τον Γιώργο Πενταφρόνιμο, πρόεδρο του 15μελούς και μέλος του Συντονιστικού Σχολείων Σπάρτης και το Γιώργο Λαβαντζή, μέλος του 15μελούς. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ομως η τρομοκρατία δε σταμάτησε στις συλλήψεις των δύο μαθητών. Απειλές εκτοξεύτηκαν από τις αστυνομικές αρχές και κατά των καθηγητών, τους οποίους πίεσαν να μπουν στις τάξεις για να κάνουν μάθημα. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και αποφάσισαν να μην μπουν στις τάξεις, ενώ οι καθηγητές εξοργισμένοι με τη συμπεριφορά της αστυνομίας δεν έβαλαν απουσία σε κανέναν μαθητή.

Την ίδια στιγμή γονείς είχαν πάει στην αστυνομία για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους μαθητές, αλλά ήδη οι μαθητές είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο μαθητικό κίνημα, και οι μαθητές της Σπάρτης έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν δυναμικά με κινητοποιήσεις και δίνοντας δυναμικό παρών στο αυριανό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ