Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Παραπλανά απροκάλυπτα τους εργαζόμενους
  • Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, υποσχέθηκε «κονδύλια» από... επαφές με υπουργούς για τα οξυμένα προβλήματα της Αθήνας
  • Να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα κάλεσε τους εργαζόμενους ο Σπ. Χαλβατζής

Σε επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων εξελίχθηκε η συνάντηση που είχαν χτες το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη ΝΔ Ν. Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε να γίνουν «θεσμικές αλλαγές» με «κυρίαρχη αυτή της μητροπολιτικής δομής της πόλης». Και, όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό, στόχος του είναι η αντιμετώπιση «των κοινών μεγάλων προβλημάτων» των δήμων της Αττικής. Ανάμεσα σε αυτά ανέφερε τα σκουπίδια, το συγκοινωνιακό, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο, το περιβάλλον. Ο υποψήφιος της ΝΔ δε δίστασε, ανέξοδα, να πει ότι «με το νέο ρυθμιστικό θα υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο τα υπουργεία, αλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες να φύγουν από το λεγόμενο "κέντρο-κέντρο" της Αθήνας(!)», «ξεχνώντας», προφανώς, ότι ήταν η πολιτική του δικομματισμού, που ενίσχυσε τη λειτουργία τους στο κέντρο.

Εκεί όμως που ο Ν. Κακλαμάνης έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού, ήταν τα οικονομικά του δήμου, λέγοντας ότι με επαφές του με τον αρμόδιο υπουργό, «θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ο δήμος από το Δ' ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους», την ώρα που η κυβέρνησή του -όπως προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ- παρακρατάει παράνομα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Δήμο!

Σπ. Χαλβατζής: Να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στον εμπαιγμό

Παρέμβαση στις δηλώσεις του Ν. Κακλαμάνη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ο οποίος και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα. «Οι εργαζόμενοι», σημείωσε χαρακτηριστικά, «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να αντιδράσουν στον εμπαιγμό και να καταδικάσουν τους φορείς αυτών των αντεργατικών πολιτικών».

Αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου Αθήνας και στις δήθεν διεκδικήσεις του Ν. Κακλαμάνη επισήμανε: «Οταν ήταν αντιπολίτευση, ο σημερινός πρωθυπουργός υποστήριζε ότι το κράτος οφείλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω από 3 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, ήταν 9 δισ. ευρώ. Στο Δήμο της Αθήνας αντιστοιχούσαν πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, δεν τα αποδίδουν, προσφεύγουν σε πρόσθετη φορολογία και τέλη και θέλουν να επεκτείνουν αυτήν την πολιτική πρακτική. Αποπροσανατολίζει και παραπλανά τους εργαζόμενους ο κ. Κακλαμάνης με τις δηλώσεις του για τα χρήματα που δήθεν θα εξασφαλίσει με τις συναντήσεις του με υπουργούς».

Αναφορικά με τους ελεύθερους χώρους και το νέο ρυθμιστικό που ευαγγελίζεται ο Ν. Κακλαμάνης, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Οι ελεύθεροι χώροι συνεχώς συρρικνώνονται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία εμπορευματοποιεί κάθε σπιθαμή γης προς όφελος των εργολάβων και των καταπατητών. Το όποιο ρυθμιστικό της Αθήνας υπήρχε, έχει τσαλαπατηθεί από την κερδοσκοπία και την εμπορευματοποίηση πάνω στη γη».

Για το ζήτημα των απορριμμάτων, σημείωσε: «Τα σκουπίδια και γενικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων και των τοξικών αποβλήτων συνειδητά οδηγούνται σε επικίνδυνες λύσεις, όπως η καταστροφική καύση και η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους».

Οσον αφορά, τη λεγόμενη «μητροπολιτική δομή», που επικαλέστηκε ο Ν. Κακλαμάνης ως «σωτήρα» των μεγάλων προβλημάτων, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι δομές, δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των αντιλαϊκών πολιτικών. Οι αλλαγές των δομών δεν έφεραν ποτέ φιλολαϊκές λύσεις. Αντίθετα, έφτιαξαν καλύτερα πλαίσια για τη δράση του κεφαλαίου και νέα βάρη στους εργαζόμενους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ