Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικό γιουχάισμα...

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι». Νομάρχης, δήμαρχος Χαλκίδας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Εύβοιας, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας και το Εργατικό Κέντρο, δηλαδή ένα συνονθύλευμα κυρίως ΠΑΣΟΚο-Νεοδημοκρατών, που τώρα προεκλογικά τους έπιασε το αγωνιστικό τους... για να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τον Σουφλιά την κατασκευή του οδικού δικτύου της Εύβοιας. Αφού, λοιπόν, όλα τα χρόνια - που οι ίδιοι βρίσκονται «στα πράγματα» και δικές τους κυβερνήσεις βρίσκονται στην εξουσία - σιώπησαν και έπαθαν οσφυοκαμψία, αποφάσισαν να «δείξουν» τα δόντια τους.

Επειδή γνώριζαν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα τους γυρίσουν την πλάτη, γι' αυτό δεν ανήγγειλαν συγκέντρωση ή συλλαλητήριο, αλλά μόνο συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο «Στρογγυλό» της Χαλκίδας. Σκέφτηκαν δε ότι εκεί θα μπορέσουν, μπροστά σε χιλιάδες λαού, να ψηφοθηρήσουν, λέγοντας τα δικά τους... Ελα, όμως, «που υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο». Γιατί όταν ήρθε η ώρα (9 το βράδυ) και ανέβηκαν όλοι μαζί στην εξέδρα που είχε στηθεί για τη συναυλία, ο κόσμος - νεολαία ιδιαίτερα - άρχισε να τους γιουχάρει και να ζητάει την εμφάνιση του τραγουδιστή!

Οπότε κάτι ψέλλισε ο νομάρχης Θ. Μπουραντάς και «μην τον είδατε τον Παναή»! Κατέβηκαν κακήν - κακώς, κάτω. Καλά λειτούργησε το «αισθητήριο» του λαού και της νεολαίας, αφού γνωρίζουν αυτούς που τον χαρατσώνουν (θέλουν να του επιβάλουν και νέα διόδια στο νέο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα), που δεν τους βλέπουν συμπαραστάτες στα προβλήματα και στους αγώνες τους, αλλά αντίθετα τους έχουν ταυτίσει με την εφαρμογή και το πέρασμα της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ