Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ
Το σίριαλ των παραβιάσεων

Αντί να ανεβαίνει, μειώνεται το ποσοστό της παρουσίασης του ΚΚΕ από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη. Το ποσοστό του ΚΚΕ στη ΝΕΤ είναι μόλις 2,78%, ενώ το μήνα Μάη ήταν 4,62%. Η κρατική τηλεόραση συνεχίζει την προβολή του κυβερνητικού έργου από τα κεντρικά της δελτία ειδήσεων με ποσοστό 50,88% σε ΝΔ-κυβέρνηση. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι 41,26% και του ΣΥΝ 3,52%. Ιδιαίτερα χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ στον ΑΝΤΕΝΝΑ (2,04%) και στον ALPHA (2,54%).

Σε σύνολο το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιούνη έχει ως εξής:

ΝΕΤ 92,14%, MEGA 90,3%, ANTENNA 94,66%, ALPHA 93,6%, STAR 92,6%, ALTER 89%.

Οι παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος των μικρών κομμάτων και από τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ένα έργο με... συνέχειες.

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΡ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ για το μήνα Μάη (1,92%) εκπρόσωποι του MEGA, καθώς και εκπρόσωποι του ALPHA για το ΣΥΝ.

Πρόστιμα 215.000 ευρώ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 215.000 ευρώ επέβαλε χτες το ΕΣΡ, από τα οποία τα 170.000 ευρώ τα «εισέπραξε» ο ALPHA. Συγκεκριμένα στον ALPHA επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ για την εκπομπή «Dream show» που μεταδόθηκε στις 17 και 31/3/2006. Στις εκπομπές αυτές -όπως και σε άλλες- ακούστηκαν βωμολοχίες μεταξύ του Ανδρέα Μικρούτσικου και του Ηλία Ψινάκη. Στον ALPHA πρόστιμο 20.000 ευρώ για την εκπομπή «Πρωινές σελίδες» για παραβιάσεις που αφορούν, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, το τεκμήριο της αθωότητας και την προστασία των ανηλίκων. Πρόστιμα το ΕΣΡ επέβαλε και στον «ΠΑΤΡΑ TV», 30.000 ευρώ, γιατί εξέπεμπε από μη δηλωθέντα δίαυλο και στο STAR Κεντρικής Ελλάδος 15.000 ευρώ για την παράλληλη μετάδοση των δελτίων ειδήσεων από την τηλεόραση στο ραδιόφωνο.

Εγκριση μεταβίβασης μετοχών έχει ζητήσει ο τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, εκπρόσωποι του οποίου θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες υπόμνημα. Η μεταβίβαση έχει ζητηθεί για το ποσοστό του μετόχου Ευρ. Καραβασίλη, που εάν εγκριθεί από το ΕΣΡ θα μεταβιβαστεί στη μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης «Τηλεθέαση ΜΕΠΕ» του Γιώργου Μήτρου. Η τιμή έχει οριστεί για 507.000 ευρώ.

Σε σχέση με το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΙΑΣΙΟΝ από την ΕΕΤΤ κατά τη διάρκεια «επιχείρησης» στον Υμηττό, να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΣΡ την περασμένη Τρίτη είχε επιβάλει πρόστιμο στον εν λόγω σταθμό 30.000 ευρώ, γιατί εξέπεμπε από τον Υμηττό. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι το ΕΣΡ επανειλημμένα έχει επιβάλει πρόστιμο στο ΘΡΙΑΣΙΟΝ γιατί εξέπεμπε από τον Υμηττό, ενώ έπρεπε να εκπέμπει από το Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ