Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΣΤΟΠ στην εκμετάλλευση από τους επιχειρηματίες

Τον πόλεμο συμφερόντων ανάμεσα σε ΕΠΟ/FIFA (ΦΙΦΑ) και την κυβέρνηση, που σκοπό έχει το ποιος θα αποκτήσει το «πάνω χέρι» στα κέρδη, ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπει στο «Στοίχημα», καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί τους φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές και τους εργαζομένους στο χώρο να απαιτήσουν την εκδίωξη των επιχειρηματιών, που σκοπό έχουν την εκμετάλλευση του λαοφιλέστερου αθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι φίλαθλοι, οι ποδοσφαιριστές και οι εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, οφείλουν και πρέπει να απαιτήσουν: Εξω από το ποδόσφαιρο οι επιχειρηματίες και οι ΠΑΕ! Στοπ στην εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου!

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΠΟ - FIFA και κυβέρνησης, αντανακλά τη διαπάλη για το ποιος θα αρπάξει τη μεγαλύτερη μερίδα των κερδών από την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου.

Είναι διαμάχη μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου, ενόψει και της ένταξης των ελληνικών ομάδων - ΠΑΕ στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Κανείς από αυτούς δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα που είναι αναφαίρετο λαϊκό - νεανικό δικαίωμα. Και προφανώς δεν επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την κρίση και τη σήψη, αφού αυτή δημιουργείται και αναπτύσσεται από τις ΠΑΕ με την άμεση και έμμεση προκλητική στήριξη του κράτους, με τα χρήματα των εργαζομένων.

Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Και οι δύο είναι συνεργοί στην παράδοση του ποδοσφαίρου στο κεφάλαιο. Επειδή συμφωνούν στην κατεύθυνση των μέτρων, οι κοκορομαχίες τους είναι καθαρός εμπαιγμός.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους και τους φίλους του ποδοσφαίρου πως μέτρα εξυγίανσης δεν μπορούν να υπάρξουν όσο το ποδόσφαιρο θα είναι εμπόρευμα και οι ομάδες επιχειρήσεις. Το ποδόσφαιρο για να αναπτυχθεί και να λειτουργεί προς όφελος του λαού και της νεολαίας, πρέπει να ανήκει στο λαό.


Το ΚΚΕ καλεί να βγουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συσχετίζονται με τις γενικότερες εξελίξεις και δείχνουν στους εργαζόμενους ποια πρέπει να είναι η θέση και η δράση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ