Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Προσαρμογές στην εμπορευματοποίηση

Οι χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη μετεξέλιξη του Συντονιστικού Οργάνου του Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) σε Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στην πράξη αποτελούν διαχειριστική προσαρμογή στους νέους σχεδιασμούς για τη διαμόρφωση στη χώρα εφτά Υγειονομικών Περιφερειών, αντί για 17 Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ) - που ισχύουν τώρα.

Το ΣΟΤΥ δημιουργήθηκε με απόφαση του τέως υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη (ΦΕΚ Β', Αρ. Φύλλου 571) για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια με το νόμο 3370/2005 συστήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΚΕΠΙΧ-ΣΟΤΥ), το οποίο μεταξύ των άλλων είχε το συντονισμό των υπηρεσιών υγείας του Δημόσιου (συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών των νομαρχιών και των δήμων) και του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα με το ΕΚΕΠΥ θα δημιουργηθούν, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, και «τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα (σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο) με αρμοδιότητες σύμφωνες με τις εφτά υγειονομικές περιφέρειες». Πρόκειται για ένα διαχειριστικό, πυροσβεστικό όργανο που επιχειρεί να αντικαταστήσει τη γύμνια στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την επείγουσα ιατρική.

Το ΕΚΕΠΥ θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό και αποσπάσεις, όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, χωρίς όμως να αναφέρει χρονοδιάγραμμα και αριθμό του απαραίτητου προσωπικού.

Ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία δήλωσε ότι το ΑΣΕΠ θα κάνει γενική προκήρυξη 1.920 θέσεων με γενικό διαγωνισμό και όχι επιμέρους στα νοσοκομεία, όπου θα εφαρμοστεί ο λεγόμενος κυλιόμενος πίνακας επιλογής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ