Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου των εφοπλιστών

Να κάνει το μαύρο άσπρο για τις συνέπειες από την απελευθέρωση επιχείρησε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους αποτελεί το νέο φιλοεφοπλιστικό παραλήρημα του Μ. Κεφαλογιάννη (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στην απελευθέρωση)
Πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους αποτελεί το νέο φιλοεφοπλιστικό παραλήρημα του Μ. Κεφαλογιάννη (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στην απελευθέρωση)
Ο υπουργός των εφοπλιστών, ο Μ. Κεφαλογιάννης, χτες «ξαναχτύπησε»! Την ίδια στιγμή που οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων διανύουν τον πέμπτο μήνα υπό το κατάπτυστο καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης, ο Κεφαλογιάννης στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και προκειμένου να καλύψει - όμως τελικά ανεπιτυχώς - την αντιλαϊκή επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, δε δίστασε να αναλάβει μπροστά στους ναυτιλιακούς συντάκτες το ρόλο του πράκτορα των ακτοπλόων εφοπλιστών. Προσπάθησε, για λογαριασμό των αφεντικών του, να αντιστρέψει τη «μαύρη» πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση σε βάρος των νησιωτών, των εργαζομένων, συνολικά του επιβατικού κοινού, με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ναύλων.

Μέσα σε ένα φιλοεφοπλιστικό παραλήρημα, επαναλάμβανε μονότονα: «Είμαστε ευτυχείς για την πορεία της απελευθέρωσης. Πέτυχε κατά τρόπο απόλυτο», «αν και το πετρέλαιο έχει αυξηθεί, οι τιμές έχουν καθηλωθεί», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ναυτιλιακών συντακτών, οι οποίοι είδαν να γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού του υπουργού. Επιδεικτικά «έκλεινε τα αυτιά» στα συγκεκριμένα στοιχεία, ακόμα και αποκόμματα εισιτηρίων που παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι και τα οποία αποδείκνυαν την «τρελή κούρσα» προς τα πάνω που κάνουν οι τιμές των εισιτηρίων, ενώ μοίρασε στη διάρκεια της συνέντευξης τη γνωστή ...λίστα που έχει συντάξει με τις δήθεν προσφορές των εταιριών!

Μάλιστα, συνεχίζοντας το ...«έργο» της απελευθέρωσης - το οποίο ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - εξήγγειλε ότι απελευθερώνονται όλα τα λιμάνια του Ιονίου, της Σαμοθράκης, της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης, όπου συμπεριλαμβάνονται και πορθμειακές γραμμές. Εφτασε στο σημείο να δηλώσει ψευδώς ότι η επέκταση της απελευθέρωσης σε πλοία από 650 gt και κάτω, όπως είναι αυτά που εκτελούν τις πορθμειακές γραμμές, προβλέπεται από τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που του τέθηκε, δηλαδή αν προβλέπει ο κανονισμός την απελευθέρωση σε αυτά τα πλοία, ήταν: «Βεβαίως»!

Ομως, τα όρια της αυτογελοιοποίησης ξεπέρασε ο Κεφαλογιάννης και στις απαντήσεις του σχετικά με το εκτρωματικό προσχέδιο νόμου του ΥΕΝ για την ίδρυση «Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης ΑΕ». Ο υπουργός απαίτησε να του πούνε και «μπράβο» επειδή ...«προσπαθούμε να αντλήσουμε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, 8 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούν να πληρώνονται κιόλας οι άνθρωποι και να μετεκπαιδεύονται και σε άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να τους βοηθήσουν να βρουν δουλιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ