Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Αναβάλλονται οι συνομιλίες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Την αναβολή του προγραμματισμένου 7ου γύρου των συνομιλιών για το καθεστώς του Κοσσόβου, μετά τις 11 Ιούλη, ζήτησε το Βελιγράδι, αίτημα που έγινε δεκτό από το γραφείο του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάρτι Αχτισάαρι.

Η νέα ημερομηνία, θα είναι οπωσδήποτε εντός του Ιούλη και πριν τη συνάντηση κορυφής, των δύο πλευρών, που τοποθετείται μεταξύ 21 και 24 Ιούλη...

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της περιοδείας του για την υποστήριξη των σερβικών θέσεων όσον αφορά το καθεστώς του Κοσσόβου, ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Κοντολίζα Ράις.

Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα σημείωσε ότι σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για νέες εκρήξεις βίας στα Βαλκάνια.

Μετά την Ουάσιγκτον ο Σέρβος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Μόσχα.

Ωστόσο η Ρωσία στη συνάντηση της Ομάδας επαφής για το Κόσσοβο υπέβαλε λίστα αιτημάτων που αντανακλούν τη θέση της Μόσχας για τις διαπραγματεύσεις για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσόβου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η μη παράταση της εντολής του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μ. Αχτισάαρι.

Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η φιλολογία γύρω από το θέμα του Κοσσόβου αντανακλά τις προθέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων για περαιτέρω διαμελισμό της χώρας και τη δημιουργία ενός ακόμα προτεκτοράτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ