Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Καταδίκη της βάρβαρης επίθεσης στην Παλαιστίνη

Να καταδικάσει με κάθε τρόπο την εισβολή ισραηλινού στρατού στη Γάζα και να δυναμώσει την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού καλεί το λαό ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνα - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Στη δήλωση σημειώνει:

«Η βάρβαρη εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα, οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις ενάντια σε αμάχους, η καταστροφή βασικών υποδομών στα εδάφη της Παλαιστίνης έχουν στόχο την παραπέρα εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Ερχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα οικονομικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει η ΕΕ και η ΗΠΑ μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με το πρόσχημα της "τρομοκρατίας". Αποδεικνύουν ποιοι πραγματικά ασκούν τρομοκρατία ενάντια στους λαούς. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν πείθουν κανέναν.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και όσων, έμμεσα ή άμεσα, υπονόμευσαν την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, όσων προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τη διχόνοια ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια συμφωνίας και ειρήνευσης.

Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση με την ενεργητική υποστήριξή της στην αμερικανική πολιτική στην περιοχή, με τη στήριξη στους εκβιασμούς της ΕΕ. Καλεί σε "αυτοσυγκράτηση και τις δύο πλευρές", βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την απροκάλυπτη τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους με την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Συγκεκριμένες ευθύνες έχει όμως και το ΠΑΣΟΚ, γιατί συνεχίζει να υποστηρίζει την κατοχή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και συμμετέχει ενεργά στις πιέσεις του ιμπεριαλισμού ενάντια στο Ιράν. Ο κ. Παπανδρέου δε θεώρησε αναγκαία καμιά αναφορά στη ζήτημα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ την παραμονή της εισβολής.

Καλούμε ως ΝΑΣ τους εργαζόμενους και τη νεολαία, το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την εισβολή και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού μέχρι την τελική νίκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλήψεις Αραβοϊσραηλινών αγωνιστών και απαγόρευση όλων των αντιπολεμικών - αντικατοχικών διαδηλώσεων (2023-11-10 00:00:00.0)
Απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, απόδειξη της απροκάλυπτης στήριξης της ΕΕ στο Ισραήλ (2018-04-25 00:00:00.0)
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό (2009-01-16 00:00:00.0)
Καταδίκη του Ισραήλ και των στηριγμάτων του (2009-01-08 00:00:00.0)
Με την παλαιστινιακή σημαία να κυματίζει.... (2009-01-08 00:00:00.0)
Να καταδικάσει ο ελληνικός λαός την εισβολή (2006-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ