Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκμαυλιστές των παιδιών

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Μάρω Λοΐζου μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο. Πριν, όμως, το παραθέσουμε και εξ αφορμής του, αξίζει να σημειώσουμε ένα γεγονός που αποτελεί έμπρακτη προσφορά στα παιδιά και αντιπαράθεση σε όσα σχολιάζει η συγγραφέας. Η Μάρω Λοΐζου και ο Γιώργος Σίσκος (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών) συνέγραψαν και ο Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου εικονογράφησε το βιβλίο «Τα Κάλαντα τα τραγουδούν τα πουλιά όλο το χρόνο», που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα, από τη «Σύγχρονη Εποχή», και το οποίο χαρίζουν οι δημιουργοί για την ενίσχυση της Εταιρείας Ψυχοκινητικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

«Καλά, γελάσαμε με τον κ. Ηλία Ψινάκη να παριστάνει τον κουτσό. ("Το πιο αστείο πράγμα που είδα στη ζωή μου", δήλωσε η κ. Ναταλία Γερμανού...). Καλά, παρακολουθούμε όλοι τη βία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Καλά, βλέπουμε τους διαφόρους πλανητάρχες να ετοιμάζονται να μετοικήσουν σε άλλους πλανήτες. Καλά, ακούσαμε την Αννα Βίσση να τραγουδάει σε γλώσσα ακαταλαβίστικη, αντιπροσωπεύοντας έτσι την Ελλάδα.

ΑΛΛΑ

προς θεού, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, και νέος διαγωνισμός ξεκινάει: "Eurovision Young". Αν δεν καταλαβαίνετε αγγλικά, αυτό σημαίνει ότι παιδιά 8-15 χρόνων θα πάρουν μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού. Είτε επιτύχουν είτε αποτύχουν, τα παιδιά αυτά τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν;

Ας κάνουμε έμπρακτα την αντίστασή μας και ας μη στείλουμε τα παιδιά μας σε γελοίους διαγωνισμούς.

Και όλα αυτά από κρατικό κανάλι. Αλλά, κύριοι, αν θέλετε να βρείτε κάποιο νέο ή νέα για να κάνετε τη "δουλίτσα σας", δεν είναι ανάγκη να τρέχετε στην οδό Φυλής ή στον Πειραιά. Γνωστός τηλεοπτικός σταθμός τους διαφημίζει δωρεάν...».


Μάρω ΛΟΪΖΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ