Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Γέννημα του κλίματος αυταρχισμού

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το θέμα. Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Σπ. Χαλβατζή

Τον προπηλακισμό μετανάστη από δημοτικούς αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, που έγινε προχτές, καταγγέλλουν το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, καθώς επίσης και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με δήλωση του επικεφαλής της και υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Χαλβατζή.

«Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά ο ρόλος και το περιεχόμενο που δίνουν στη Δημοτική Αστυνομία», σημειώνει στη δήλωσή του ο Σπ. Χαλβατζής, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: «Το γεγονός αυτό ασφαλώς δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί καρπό του γενικότερου κλίματος αυταρχισμού που καλλιεργείται και που θύματά του έχει μετανάστες και ευρύτερα εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έγινε στο «Ρ», άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας (με αριθμό περιπολικού ΙΒΕ 9062), προπηλάκισαν μετανάστη στην Ομόνοια. Επιπλέον, απείλησαν διερχόμενο δημότη που παρενέβη όταν διαπίστωσε την παράνομη δράση τους, ενώ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή το περιστατικό ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αυταρχισμού, καθώς και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, που αποτελεί μηχανισμό ενίσχυσης της κρατικής καταστολής και των ρατσιστικών αντιλήψεων».

Από την πλευρά του, ο Σπ. Χαλβατζής τονίζει: «Η απαίτηση να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί και χαφιέδικοι μηχανισμοί, παραμένει». Και σημειώνει ότι ο ρόλος που δίνεται στη Δημοτική Αστυνομία είναι «συμπληρωματικό όργανο των κατασταλτικών μηχανισμών σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα δικαιώματα των κατοίκων της πόλης. Το γεγονός αναδεικνύει επίσης το ρόλο των δημοτικών αρχών που ανέχονται και συντηρούν αυτή τη δράση και το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη», επισημαίνει, τέλος, ότι «το ελάχιστο, έστω και αυτή τη στιγμή, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα, με ευθύνη του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές και όλοι πρέπει να τις αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ