Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Οργισμένη διαδήλωση ενάντια στην εισβολή

Οι κομμουνιστές της Αθήνας μαζί με Παλαιστίνιους εργαζόμενους στη χώρα μας έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Σε μία οργισμένη και συνάμα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χτες βράδυ, στην Αθήνα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και πλήθος Παλαιστινίων εργαζομένων που ζουν στη χώρα μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Αθήνας, για να καταδικάσουν τη βάρβαρη εισβολή που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συγκεντρώθηκαν, για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους εναντία στους ιμπεριαλιστές δολοφόνους και συνάμα την αμέριστη, χωρίς όρους, αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, που αιμορραγεί για το δικαίωμά του να έχει πατρίδα.

Με δυναμισμό και παλμό, οι συγκεντρωμένοι λίγο μετά τις 8μμ ξεκίνησαν από το Πολεμικό Μουσείο και, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη. Φονιάδες των λαών, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ», ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικάνικη και εν συνεχεία την ισραηλινή πρεσβεία, κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ και της Παλαιστίνης. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Οι ισραηλινοί δολοφονούν, Μπους και Μπλερ χειροκροτούν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν χτες το βράδυ, ήταν μόνο μερικές λέξεις που είχαν στόχο να δώσουν κουράγιο στο λαό της Παλαιστίνης, να στείλουν - για άλλη μια φορά - το μήνυμα στις ΗΠΑ και τους υπηκόους τους ότι είναι ανεπιθύμητοι. Η πορεία φτάνει στην αμερικάνικη πρεσβεία, μία αμερικάνικη σημαία τυλίγεται στις φλόγες και το σύνθημα δονεί την ατμόσφαιρα, «ΝΑΤΟ και ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», υποδεικνύοντας τους ηθικούς αυτουργούς της γενοκτονίας ενός λαού.

Αμέσως μετά η πορεία ξεκινά με τον ίδιο παλμό και δυναμισμό για την ισραηλινή πρεσβεία. Εν μέσω συνθημάτων, ο Ικτάμι Ιχιάρ, πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστινίων εργαζομένων στη χώρα μας, δηλώνει στο «Ρ»: «Αυτή η κινητοποίηση εκφράζει τα πραγματικά αισθήματα του ελληνικού λαού, των κομμουνιστών υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Η εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα αποσκοπεί στον αφανισμό του λαού μας. Αυτό δε θα περάσει. Ενωμένος ο παλαιστινιακός λαός, μετά τη συμφωνία των οργανώσεών του αντιστέκεται και συνεχίζει να διεκδικεί ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Λίγα λεπτά πριν τις 10μμ οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και προχωρούν στη συμβολική περικύκλωσή της με αναμμένους πυρσούς. Λίγο αργότερα και ενώ τα συνθήματα πέφτουν βροχή, ισραηλινές και αμερικάνικες σημαίες ρίχνονται στην πυρά. Η διαδήλωση κλείνει με την υπόσχεση: «Ο αγώνας συνεχίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ