Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση

Στον εφέτη ανακριτή Παναγιώτη Πετρόπουλο αποφάσισε ομόφωνα χτες η Ολομέλεια των Εφετών την ανάθεση της διενέργειας της ανάκρισης για την υπόθεση των υποκλοπών και τις συνθήκες του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του αποχωρήσαντα, λόγω ηλικίας, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού, για την ανάθεση της κύριας ανάκρισης για τις υποκλοπές σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με την εποπτεία της ανάκρισης θα οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου και η δικογραφία είχε χρεωθεί στον 24ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Ακτύπη. Ενώπιον του Παναγιώτη Πετρόπουλου αναμένεται να οδηγηθούν περισσότερα από 30 άτομα. Μεταξύ αυτών είναι δεκαπέντε κάτοχοι τηλεφώνων που επικοινωνούσαν συχνά με τα καρτοκινητά-σκιές, ενώ οι υπόλοιποι μισοί είναι τεχνικοί της «Vodafone» και της «Ericsson» που είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της «Vodafone», κατά τις επίμαχες χρονικές περιόδους.

Στο μεταξύ προσφυγή στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κατά της διάταξης του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή συμμετοχή σε αυτοκτονία, κατέθεσε την Τετάρτη η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ