Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιπλέον εμπόδια...

Επιπρόσθετα εμπόδια στους νέους γιατρούς για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής, την ώρα μάλιστα που η χώρα μας έχει τεράστια ανάγκη αυτής της ειδικότητας, βάζει το υπουργείο Υγείας.

Στις 29 και 30 Ιούνη είχαν οριστεί από το υπουργείο Υγείας οι εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής, οι οποίες, ωστόσο, ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε την εξεταστική επιτροπή ως παράνομη. Μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης επιτροπής το υπουργείο Υγείας συγκρότησε καινούρια, για την οποία όμως το ΔΣ της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, επειδή ο πρόεδρος ήταν μέλος ΔΕΠ άλλης ειδικότητας (συγκεκριμένα, καθηγητής Παθολογίας) και όχι Γενικής Ιατρικής. Η υπόθεση εκδικάστηκε δικαιώνοντας την ΕΛΕΓΕΙΑ, ενώ η οριστική δικάσιμος θα γίνει το Σεπτέμβρη.

Το υπουργείο Υγείας όφειλε και μπορούσε να δώσει λύση - έστω και προσωρινή - προκειμένου οι εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά. Αντί γι' αυτό, οι 74 γιατροί - υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα ειδοποιήθηκαν μεταξύ τους για τη μη διενέργεια των εξετάσεων μόλις μια μέρα πριν, χωρίς να υπάρξει καμία προσπάθεια για επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο. Στην ουσία η κυβέρνηση όχι μόνο υποβάλλει τους γιατρούς σε ταλαιπωρία, αλλά δημιουργεί ένα ακόμα εμπόδιο στην απόκτηση της συγκεκριμένης ειδικότητας με δεδομένες μάλιστα τις μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους Γενικούς Γιατρούς για τον τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ