Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αποπροσανατολιστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ένα επίσημο αίτημα παραίτησης υπουργού, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του προέδρου του. Αυτή τη φορά, ζητά το «κεφάλι» του Γ. Ορφανού, λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση της ΕΠΟ, ενώ συνεχίζει να θέλει την παραίτηση της Μ. Γιαννάκου.

Δεν έχουμε, βέβαια, κανένα άγχος με την όποια σύνθεση της κυβέρνησης. Ομως, αυτή η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση έχει καταντήσει εκνευριστική.

Για πόσο καιρό νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κρύβει τη σύμπλευσή του με την πολιτική της κυβέρνησης, με τέτοιου είδους απαιτήσεις; 'Η, μήπως, νομίζει ότι δεν καταλάβαμε την άποψή του για τον αθλητισμό τις τελευταίες μέρες; Να μακροημερεύουν οι ΠΑΕ και οι ιδιοκτήτες τους ζητά. Οπως ακριβώς και η ΝΔ.

Στο μόνο που είχε κάποιο δίκιο ο Γ. Παπανδρέου, είναι στο γεγονός ότι συσχέτισε την ιστορία της ΕΠΟ με αυτήν του «βασικού μετόχου». Μόνο που παρέλειψε να πει ότι, για μια ακόμη φορά, τα πολυεθνικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται από ένα υπερεθνικό κέντρο εξουσίας επέβαλαν αυτό που ήθελαν.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε αυτή του «βασικού μετόχου», εκτέθηκαν εξίσου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το ρόλο που παίζουν και τα συμφέροντα με τα οποία συναλλάσσονται και, τελικά, εκπροσωπούν.

Οσο για το επίπεδο των χειρισμών - χωρίς να είναι το σημαντικότερο - καλύτερα να μην το πολυκουβεντιάζουμε. Οι ανοησίες - εκατέρωθεν - διαδέχονταν η μια την άλλη.

ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ είναι και πολύ ευγενικό, όταν απευθύνεσαι σε αριστούχους μαθητές να λες ...ψέματα. Για τον πρωθυπουργό μιλάμε, που υποστήριξε ότι με τις επιλογές της η κυβέρνηση προσπαθεί για την «αναβάθμιση» της Εκπαίδευσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς ενήλικος για να κατανοήσει πως η παράδοση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες μόνο καλό δεν πρόκειται να κάνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων που απευθύνθηκε έχουν αρκετά καλή εικόνα για το τι σημαίνει ιδιωτικό και δημόσιο σχολείο και το τι σημαίνει ταξικότητα στη μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ