Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι λαοί της περιοχής να σταματήσουν το έγκλημα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες την πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον πρέσβη Σαμίρ Αμπού Γκαζάλα

Από τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα
Από τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα
Την πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό από τη συνεχιζόμενη βάρβαρη εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τούτη την κρίσιμη ώρα πρέπει να μιλήσει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της περιοχής. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη εξέλιξη στο παλαιστινιακό ζήτημα. Το Ισραήλ οργανώνει την πιο εγκληματική επιχείρηση των τελευταίων χρόνων. Εχει φτάσει στο σημείο να απαγάγει υπουργούς, να προβαίνει κυριολεκτικά σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, και μάλιστα σε μία περιοχή, στη Γάζα, όπου Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Πρόκειται για μια σύγχρονη γενοκτονία και πρέπει να σταματήσει η υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των κυβερνήσεων της ΕΕ, που συνιστούν ψυχραιμία και αναδεικνύουν το ρόλο των συνεννοήσεων και των διαλόγων.

Τούτη την ώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για διάλογο. Πρέπει να πούμε STOP στο Ισραήλ. Από εκεί και πέρα ο παλαιστινιακός λαός με την ηγεσία του θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί τα παραπέρα ζητήματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για διάλογο αν δεν υπάρξει STOP σε αυτή τη γενοκτονία, αν δεν υπάρξει απελευθέρωση των Παλαιστινίων υπουργών που κρατούν οι Ισραηλινοί. Τα προσχήματα των Ισραηλινών δε μας συγκινούν, διότι όλα αυτά τα χρόνια συνειδητά κατέχουν μια χώρα και ένα λαό με τις πλάτες των ΗΠΑ και όχι μόνο. Πρόκειται για πρωτοφανές έγκλημα».

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλα, μετά τη συνάντηση σημείωσε: «Είναι τιμητική για εμάς η επίσκεψη της κυρίας Παπαρήγα στο σπίτι των Παλαιστινίων στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η επίσκεψη αυτή μεταφέρει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο λαό μας που ζει, αυτές τις ημέρες, μια κατάσταση γενοκτονίας. Αλλά είναι και μια επίσκεψη που στέλνει στον παλαιστινιακό λαό ένα μήνυμα, ότι στο πλευρό του δίκαιου αγώνα που διεξάγει για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στέκεται ο ελληνικός λαός. Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την επίσκεψη αυτή. Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη γενναία στάση όλου του ελληνικού λαού, που δεν είναι καινούρια για εμάς. Οι Ελληνες μάς έχουν συνηθίσει σε τέτοιες θέσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ