Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδρά στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα ο ΟΒΣΑ

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας έχει προκαλέσει η πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Βουλή και αφορά τη χωροθέτηση και κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει τόσο τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όσο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας πως αθέτησαν τις υποσχέσεις τους για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου αλλά και βιοτεχνικού πάρκου με σύγχρονες υποδομές όπου θα φιλοξενούσε τις βιοτεχνίες της Αθήνας στον Ελαιώνα, επισημαίνοντας ότι «για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων θυσιάζουν το περιβάλλον αλλά και τη δουλιά πολλών μικρών βιοτεχνών».

Καταλήγοντας, καλεί την κυβέρνηση όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας «να πάρουν μέτρα και να εξασφαλίσουν στέγη στους βιοτέχνες της συγκεκριμένης περιοχής. Επισημαίνουμε την πρότασή μας πως ο Ελαιώνας μπορεί και πρέπει να γίνει πνεύμονας ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας, με τη δημιουργία πάρκου με πράσινο και σε τμήμα του να δημιουργηθεί βιοτεχνικό πάρκο με σεβασμό στο περιβάλλον για τη φιλοξενία των βιοτεχνιών της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ