Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Αλληλεγγύη από τους Αμερικανούς πάστορες

Οι «Πάστορες της Ειρήνης» σταθερά στηρίζουν τα τελευταία χρόνια την Κούβα

Associated Press

Οι «Πάστορες της Ειρήνης» σταθερά στηρίζουν τα τελευταία χρόνια την Κούβα
ΑΒΑΝΑ.--

Το 17ο Καραβάνι Φιλίας και Αλληλεγγύης των «Παστόρων της Ειρήνης» έφτασε το περασμένο Σάββατο στην Κούβα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωνε την ενίσχυση των μέτρων για την ανατροπή της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του νησιού. Ο ηγέτης των «Παστόρων της Ειρήνης» αιδεσιμότατος Λούσιους Ουόκερ τόνισε πως οι πάστορες (ιερείς της Εκκλησίας των Διαμαρτυρομένων) δε θα συμμορφωθούν σ' αυτά τα νέα μέτρα και διαβεβαίωσε ότι η έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποτελεί ένα «μάτσο ψέματα».

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αποτελούν το βασικό μέλημα αυτού του Καραβανιού, «ωστόσο το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στον πλανήτη είναι ότι δε θα υπακούσουμε στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε και ενέκρινε η κυβέρνηση Μπους», τόνισε ο Λούσιους Ουόκερ μιλώντας σε χτεσινή συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα της Κούβας «Γκράνμα».

«Αν υπήρχε νόμος που να απαγορεύει την αγάπη προς τον γείτονα, τότε θα τον έσπαγα», είπε ο Ουόκερ επικαλούμενος μια 13χρονη κοπέλα και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε πως αυτά τα λόγια είναι το καλύτερο μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αγάπης που μπορούσαμε να φέρουμε μαζί μας».

Το Καραβάνι Φιλίας και Αλληλεγγύης διαπέρασε 120 πόλεις των ΗΠΑ πριν φτάσει στην Κούβα, καταδικάζοντας τον αποκλεισμό των ΗΠΑ και συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς κανένα επεισόδιο ή περιστατικό εμπόδισής του, επειδή, όπως επισήμανε ο Ουόκερ, η κυβέρνηση Μπους γνωρίζει ήδη καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.

«Τα ταξίδια που έχουμε κάνει, μας επιτρέπουν να μοιραστούμε μια σειρά πληροφορίες, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ώστε να καταπολεμήσουμε όλα τα ψέματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ