Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε στάχτη στα μάτια

«Δε συζητήσαμε τέτοια θέματα» απάντησε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν πήρε το «πράσινο φως» για τις επιτακτικά αναγκαίες προσλήψεις στα νοσοκομεία, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Πιο... μαρτυριάρης όμως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, όταν του τέθηκε το ερώτημα για τις προσλήψεις νοσηλευτών, ξεκαθάρισε: «Δεν υπογράφω αποφάσεις που εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό».

Οσο για τα νοσοκομεία - πέρα από τις, τουλάχιστον, 20.000 κενές θέσεις - «επίκειται μια δύσκολη περίοδος με συνταξιοδοτήσεις που ειδικότερα στον κλάδο των νοσηλευτών αυτή τη χρονιά θα μας φέρει προ δύσκολων στιγμών», όπως έλεγε προχτές ο Δ. Αβραμόπουλος. Συγκεκριμένα, θα προστεθούν άλλες 2.500 κενές θέσεις.

Προφανώς, είναι αδιάφορο για την κυβέρνηση αν θα εκτροχιαστούν τα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων. Εκείνο που προέχει είναι η τήρηση των κανόνων των Βρυξελλών για «λιγότερο κράτος» και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Και το λένε έτσι ωμά, χωρίς να ρίξουν ούτε στάχτη στα μάτια, όπως σημείωνε χτες η στήλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ