Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεσογειακά ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

Αρχίζει αύριο (7 μ.μ.) στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, το 9ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, το οποίο θα λήξει στις 17 του μήνα. Μετά τη χαιρετιστήρια ομιλία, το άνοιγμα των προβολών (8 μ.μ.) θα γίνει με το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κατσάμπουλα «Σκουριασμένες εικόνες», ενώ το κλείσιμο της βραδιάς θα κάνει μουσικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τους Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει (από τις 4 μ.μ.), το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Αριστόπολου, για τον μεγάλο θεατρικό δάσκαλο «Κάρολο Κουν». Το ντοκιμαντέρ του Γάλλου σκηνοθέτη Σιμόν Μπρουκ για το διάσημο θεατρικό και κινηματογραφικό σκηνοθέτη Πίτερ Μπρουκ, με τίτλο «Ο Brook από τον Brook (αυτοπροσωπία)». Μετά από ένα μουσικό διάλειμμα με τους Δ. Σαββόπουλο και Απόστολο Καρακάση, από τις 7.25 μ.μ. θα προβληθούν: Η ταινία του Τούρκου σκηνοθέτη Ενίς Ριζά «Υιοθετώντας μια νέα πατρίδα». «Σεισμός» του Γιούρι Αβέρωφ. «Al Qahira» του Ιταλού Νταβίντ Σατσέτι. «Περικλής Ξανθίππου Αθηναίος (495-429 π.Χ.)» της Μαίρης Χατζημιχάλη - Παπαλιού. «Black Baah» του Θόδωρου Μαραγκού.

Την Κυριακή (16/7), στις 11 π.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα: Κινηματογράφος & Θέατρο», με τους Νίνο Φένεκ Μικελίδη, Σπύρο Παγιατάκη (κριτικοί), Λιζιάννα Δελβερούδη (καθηγήτρια Νεοελληνικής Ιστορίας Θεάτρου - Κινηματογράφου, Πανεπιστήμιου Κρήτης). Από τις 4.30 μ.μ. θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: Εύας Στεφανή «Επισκέψεις στο σπίτι του Ε. Χ. Γονατά». «Το παλιό εργοστάσιο» του Μένιου Δίτσα. «Ιδαίου μύθοι» του Λευτέρη Χαρωνίτη. «Τα παιδιά της ανοχύρωτης πόλης» της Ιταλίδας Λάουρα Μουσκαρντίν. «Με τη ζωή στην πλάτη» της Τουρκάλας-Γαλλίδας Γιασίν Ουστάογλου. «Sisai» του Ισραηλίτη David Gavro. «Ο άλλος» της Λουκίας Ρικάκη. «Η μνήμη» του Βασίλη Μαζωμένου.

Την τελευταία μέρα (17/7), από τις 4.30 μ.μ., θα προβληθούν οι ταινίες: «Οι κληρονόμοι της βιομηχανίας» του Νίκου Κρητικού. «Μια άλλη μοναξιά» του Γάλλου Στεφάν Μετζ, με τους Πατρίς Σερό και Πασκάλ Γκρεγκορί. «Πύλα, αυτοί που πάντα έμεναν μαζί» του Ηλία Δημητρίου. «Ο διαγωνισμός» του Ισπανού Ντανιέλ Ιτούρμπε. «Ηλίας Πετρόπουλος, ένας κόσμος υπόγειος» της Καλλιόπης Λεγάκη. «Διάλογοι στο σκοτάδι» της Τουρκάλας Μελέκ Ουλαγκάι Ταϊλάν.

Στο Φεστιβάλ θα εκτεθούν κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του ζωγράφου Γιώργου Βακιρτζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ