Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κόντρες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την «πίτα»

Ανεβαίνουν οι τόνοι της δικομματικής αντιπαράθεσης όσο πλησιάζει η ημερομηνία της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που θα αποφασίσει για εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ ύψους 22,64 δισ. ευρώ!

Η κοκορομαχία κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ δεν αγγίζει την καρδιά του προβλήματος, ότι δηλαδή πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα που «ενσωματώνουν» και υπηρετούν πρώτα και κύρια τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η ανταλλαγή φραστικών πυρών φαίνεται να είναι ενταγμένη στον ευρύτερο πόλεμο συμφερόντων που έχει στηθεί από κυβερνήσεις και εμπόρους όπλων για τη μοιρασιά της πίτας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ενόψει τη συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα συνεδριάσει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ σπεύδουν «να λάβουν θέση», καθώς η διαμάχη μεταξύ των συνασπισμών συμφερόντων που έχουν ήδη διαμορφωθεί έχει ήδη ξεκινήσει και βγαίνει και «προς τα έξω» με διάφορα δημοσιεύματα. Στο κέντρο της διαμάχης βρίσκεται η νέα «αγορά του αιώνα» για πολεμικά αεροσκάφη, καθώς οι ενδιαφερόμενες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία) πιέζουν ασφυκτικά για την αγορά «Γιουροφάιτερ», ενώ στο παιχνίδι παίζουν δυνατά και οι ΗΠΑ παρόλο που εξασφάλισαν την προηγούμενη παραγγελία για τα 30 «F-16».

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ κόπτονται δήθεν περί της διαφάνειας, ενώ είναι «ιστορικά αποδεδειγμένο» ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν σταθερό θερμοκήπιο σκανδάλων. Παράλληλα, δε λένε κουβέντα για το γεγονός ότι οι πολεμικές δαπάνες αυξάνονται διαρκώς γονατίζοντας τον ελληνικό λαό...

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει τις προμήθειες των νέων αεροσκαφών με διεθνείς διαγωνισμούς και πλήρη διαφάνεια (σ.σ. ακριβώς όπως τις έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...), για να εισπράξει την απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «οι αρχιμάστορες της αδιαφάνειας είναι οι τελευταίοι που μπορούν να κάνουν υποδείξεις στη σημερινή κυβέρνηση»... Η τελευταία κρατά κλειστά τα χαρτιά της και παζαρεύει με τους «ενδιαφερόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ