Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το φόβο της να 'χουν

Κάτω τα χέρια από τη ΛΔ της Κορέας... Μια μικρή χώρα σηκώνει το ανάστημά της και καλά κάνει. Αλλιώς θα την είχανε καταβροχθίσει και θα την είχανε σβήσει από το χάρτη. Τόσο αυτή, όσο και η Κούβα, θυμίζουν σε όλους ότι το δικαίωμα του κάθε λαού να καθορίζει όλα όσα αφορούν το σήμερα και το αύριο της χώρας του είναι στοιχειώδες, ιερό και απαραβίαστο.

Πέρα απ' αυτό, η ΛΔ της Κορέας με τη συμπεριφορά της δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να ασκεί τα παρεχόμενα ακόμη κι απ' το σημερινό διεθνές δίκαιο δικαιώματά της ως κυρίαρχη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να κατοχυρώσει την άμυνά της. Και κανείς, μέχρι σήμερα, δεν έχει τολμήσει να αμφισβητήσει τον αμυντικό προσανατολισμό των ενεργειών της. Το ίδιο κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου. Αρκετές, μάλιστα, έχουν και πυρηνικά όπλα και κανείς, εξ όσων τώρα κραυγάζουν, δεν τις έχει ενοχλήσει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το Ισραήλ και το Πακιστάν. Για να μην αναφερθούμε στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν ωμή πολιτική επεμβάσεων και πολέμων σε όλο τον κόσμο.

Κι όμως, όλ' αυτά παραμερίζονται και σηκώθηκε μέγας κουρνιαχτός. Με μπροστάρηδες τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία, ασκούνται πολύμορφες πιέσεις στη ΛΔ Κορέας. Απειλούν με την επιβολή σκληρών κυρώσεων, οικονομικών και άλλων. Απαιτούν κι απ' τις άλλες χώρες να ευθυγραμμιστούν και, επομένως, να απεμπολήσουν κι αυτές τα ανάλογα δικαιώματά τους. Ανάμεσα στις πρώτες, έσπευσε να κάνει το «χατίρι» των ΗΠΑ η ελληνική κυβέρνηση και να δώσει τη συμβολή της στην άσκηση των απαράδεκτων πιέσεων και απειλών. Ετσι αξιοποιείται η θέση και η ψήφος της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Προς όφελος των ιμπεριαλιστών και σε βάρος των λαών.

Κάτω τα χέρια από τη ΛΔ της Κορέας. Η ΛΔ της Κορέας είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα, που έχει κάθε δικαίωμα - όπως και κάθε άλλη - να κατοχυρώσει την άμυνά της. Αλλωστε, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της συντονισμένης επίθεσης που δέχεται απ' τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων με στόχο την καθυπόταξη του λαού της.

Αν και - όπως δήλωσε - παραμένει προσηλωμένη στο στόχο για μια Κορεατική Χερσόνησο χωρίς πυρηνικά, μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων. Γνωρίζει ότι είναι εγκλωβισμένη σ' έναν ασφυκτικό κλοιό που ζητά να τη στραγγαλίσει και εξαφανίσει. Γνωρίζει ότι την έχουν κατατάξει στον «άξονα του κακού» κι ότι τους κάθεται στο στομάχι. Ο πυρηνικός εξοπλισμός της αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα αυτοάμυνάς της. Είναι το καβούκι της χελώνας.

Οι λαοί και οι φιλειρηνικοί άνθρωποι όπου Γης δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια πυρηνική ΛΔ της Κορέας. Τον φόβο της ας τον έχουνε οι διώκτες της, αυτοί που εκμεταλλεύονται και καταληστεύουν τους λαούς. Αυτοί που κρατάνε μόνο για τον εαυτό τους το δικαίωμα στα πυρηνικά όπλα για τον έλεγχο του πλανήτη, χωρίς να δίνουνε λογαριασμό.

Ολοι οι καταδυναστευόμενοι λαοί του κόσμου, αυτοί που αγωνίζονται για το δίκιο και το μεροκάματο, αυτοί που δεινοπαθούν από κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, στέκουνε στο πλευρό της ΛΔ της Κορέας - όπως και της Κούβας. Της συμπαραστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για να δυναμώσει το φως στο βάθος του τούνελ, να γίνει ήλιος λαμπερός και να φωταγωγήσει τον κόσμο.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ