Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να καταργηθούν οι σύγχρονοι «Προκρούστες»

Σε σταθμούς διοδίων και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κινητοποιούνται σήμερα μέλη και φίλοι της ΝΑΣ

Από την κινητοποίηση της ΝΑΣ στα διόδια στα τέλη Ιούνη
Από την κινητοποίηση της ΝΑΣ στα διόδια στα τέλη Ιούνη
Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διοδίων, οι Νομαρχιακοί Αγωνιστικοί Συνδυασμοί σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, τους οποίους στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οργανώνουν σήμερα Παρασκευή 14 Ιούλη κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων και όχι μόνο, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέες υπέρογκες αυξήσεις σε όλους τους σταθμούς διοδίων, με αφορμή την κατασκευή μέρους του οδικού άξονα της Πελοποννήσου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΝΑΣ Πελοποννήσου με τίτλο: «Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό! Να καταργηθούν τα διόδια!» επισημαίνουν σχετικά: «Χρόνια ολόκληρα χρησιμοποιείτε ένα άθλιο οδικό δίκτυο που σας ταλαιπωρεί. Ταξιδεύετε σε δρόμους - καρμανιόλες, με κακοτεχνίες κλπ. Εχετε, για τη χρήση τους, πληρώσει ολόκληρες περιουσίες στα διόδια κι έχετε φορολογηθεί άμεσα και έμμεσα, για την κατασκευή τους. Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), εξαγγέλλουν τώρα νέους οδικούς άξονες εν ονόματι της "ανάπτυξης" (Ιόνια Οδός, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα)».

«Πρέπει, όμως - συνεχίζει η ανακοίνωση - να ξέρετε ότι: Οι περιβόητοι νέοι οδικοί άξονες φτιάχνονται για τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και αποτελούν μέρος των αναγκαίων για τις επενδύσεις τους υποδομών - όχι για τη δική σας ασφαλή και γρήγορη διέλευση. Αν αυτή ήταν η προτεραιότητά τους, θα είχαν κατασκευάσει τους δρόμους εδώ και πολλές δεκαετίες, πριν θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς. Κατασκευάζονται με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημοσίου - ιδιωτών και με όρους αποικιοκρατικούς, δηλαδή με τρόπο που ωφελεί τους μεγαλοεργολάβους. Το παράδειγμα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, με το υπέρογκο χαράτσι για το λαό και τα τρελά κέρδη για την εταιρία, είναι χαρακτηριστικό».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτήστε μαζί μας:

  • Να καταργηθούν τελείως τα διόδια, αυτοί οι σύγχρονοι Προκρούστες - ληστές που έχουν στήσει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στους δρόμους και μας επιβάλλουν άγριο χαράτσι σε κάθε μας κίνηση. Οι δρόμοι ελεύθεροι για το λαό, σε αυτόν ανήκουν, δική του περιουσία είναι, γιατί αυτός παράγει τον πλούτο σε αυτόν τον τόπο.
  • Συγκοινωνίες σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες, με μαζικά μέσα μεταφοράς, όπου το εισιτήριο θα είναι πολύ φτηνό - και μάλιστα, για κάποιες ώρες της ημέρας τελείως δωρεάν.
  • Αναπτυγμένο δίκτυο στο εσωτερικό των νομών (από τις πρωτεύουσες στα χωριά, ανάμεσα στα χωριά, ρύθμιση στο εσωτερικό των πόλεων)».
Οι κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν:

-- Στην Αχαΐα, στα διόδια του Ρίου Πάτρας, στις 3 μ.μ.

-- Στην Κορινθία, στα διόδια Ζευγολατιού, στις 6 μ.μ.

-- Στην Αργολίδα, στα διόδια Σπαθοβουνίου με τη συνδρομή Αρκάδων, στις 3 μ.μ.

-- Στη Μεσσηνία, εξόρμηση στα Ασπρα Χώματα, στα φανάρια.

-- Στην Ηλεία, στα φανάρια του Πύργου, στις 7.30 μ.μ.

-- Στη Λακωνία, εξόρμηση στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ