Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
«Εκσυγχρονίζεται» προς το χειρότερο

«Εκσυγχρονίζεται» και προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες του παγκόσμιου καπιταλισμού και της άρχουσας τάξης το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των Ανώνυμων Επιχειρήσεων (ΑΕ), που θεσμοθετήθηκε το ...1920 με το νόμο 2190. Οι προτεινόμενες αλλαγές - περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, το οποίο κατάρτισε η Επιτροπή Αναμόρφωσης - είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα και τις αξιώσεις των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την «αναμόρφωση» του καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των ΑΕ αποτελούν και οι παρακάτω προτεινόμενες ρυθμίσεις για:

  • Τη «δραστική μείωση των διοικητικών παρεμβάσεων». Δηλαδή, η σύσταση και λειτουργία των ΑΕ θα φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι του κοινωνικού συνόλου.
  • Την «ενίσχυση της θέσης των μετόχων» (σ.σ. και άρα της εξυπηρέτησης των κερδοσκοπικών τους συμφερόντων).
  • Την εισαγωγή ρυθμίσεων, που «διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των ενδιαφερομένων ή απλοποιούν τη σύσταση και τη λειτουργία της εταιρείας» κλπ.

Ολόκληρο το κείμενο του σχεδίου νόμου, που απεστάλη χτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για «δημόσια διαβούλευση», έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου www.gge.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ