Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Αγώνας για δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Σπύρου Χαλβατζή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονες υποδομές που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας και που χρησιμοποιούνται σαν «Δούρειος ίππος» για την εμπορευματοποίηση της Υγείας και για την εισβολή των ιδιωτών σε αυτή, αναδείχτηκαν ακόμα μια φορά, με αφορμή την περιοδεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας με το προσωπικό του νοσοκομείου, υπογράμμισε, ότι χρήματα για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας και για τα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν, αλλά βρίσκεται στα χέρια λίγων. Χαρακτηριστικά είπε, ότι «τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για το 2005 ανήλθαν στα 712 εκατ. ευρώ!». Σημείωσε ακόμα, ότι είναι η πολιτική του μέγιστου κέρδους που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί την Υγεία, αναφέροντας σαν παράδειγμα την απόφαση του υπουργείου Υγείας (επί Κακλαμάνη) να παραχωρήσει τη σίτιση 10 νοσοκομείων σε εταιρείες κέτερινγκ. «Χρειάζεται σύγκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλιώς θα βράζουμε στο ζουμί μας», τόνιζε.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αναφέρθηκαν κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, στο μικρό χώρο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο και στις ελλείψεις σε σύγχρονες υποδομές. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι οι ακτινοφυσικοί του νοσοκομείου έχουν προσληφθεί με το πρόγραμμα «stage» του ΟΑΕΔ, δηλαδή για λίγους μήνες και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Στο τέλος της περιοδείας ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε όλες τις συναντήσεις μας, σε όλες τις συζητήσεις μας υπογραμμίζεται η ανάγκη για την κάλυψη νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού που λείπει. Φαίνεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος, αυτά που δήλωσε χτες βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Το μόνο που βρίσκεται σε καλό δρόμο είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες, σήμερα της κυβέρνησης της ΝΔ, χτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προχωρά η παραπέρα εμπορευματοποίηση στον τομέα της Υγείας. Η Συμπαράταξη για την Αθήνα, οι δυνάμεις που στηρίζουν τη Συμπαράταξη θα συνεχίσουν τον αγώνα, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για μια υγεία δωρεάν, ισότιμα δοσμένη, αναβαθμισμένη, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, να παρέχεται στους εργαζόμενους, στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ