Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βόμβα στα θεμέλια του Ταμείου Νομικών

Συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων»

Η κατάργηση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, μέρος του οποίου πήγαινε στο Ταμείο Νομικών, είναι βόμβα στα θεμέλιά του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του. Αυτό είπε χτες ο Γιάννης Γουσέτης, ενημερώνοντας για το θέμα στη συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων». Ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων αντικαταστάθηκε από τον ΦΠΑ, από τον οποίο όμως το Ταμείο Νομικών δεν παίρνει τίποτα. «Χωρίς αυτόν τον πνεύμονα το Ταμείο δεν μπορεί να ζήσει», είπε ο Γιάννης Γουσέτης, σημειώνοντας ότι αν μέσα στο 2006 ποσοστό από τον ΦΠΑ δε δοθεί στο Ταμείο, τα επόμενα χρόνια οι μεν συντάξεις θα μειωθούν δραματικά, οι δε εισφορές θα αυξηθούν τρομερά.

Ενημέρωση για τη λειτουργία της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» έκανε το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μανόλης Κοκκινάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κοινοτική Οδηγία που επιτρέπει την άσκηση δικηγορικού επαγγέλματος και από απόφοιτους αλλοδαπών ΤΕΙ, ακόμα και μονοετούς φοίτησης!!!

Εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» μίλησε η Ελένη Ζαφειρίου, που αναφέρθηκε στα ζητήματα της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, κάνοντας έκκληση στους δημοκρατικούς δικηγόρους να πλαισιώσουν τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» και να τη βοηθήσουν στο έργο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ