Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ
Καταδικάζονται σε συγκοινωνιακή απομόνωση

Την ανάκληση σχετικής απόφασης του ΚΤΕΛ ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Α. Τζέκης από τον υπουργό Μεταφορών

Την άμεση επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής του ΚΤΕΛ, που συνδέει τα Ιωάννινα με την Κοζάνη μέσω Κόνιτσας, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αγγελος Τζέκης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι δύο βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν ότι με την απόφαση του τοπικού ιδιωτικού ΚΤΕΛ να περικόψει τα δρομολόγια των λεωφορείων από τον περασμένο μήνα, με το αιτιολογικό ότι είναι ζημιογόνα, πολλά ορεινά χωριά του Γράμμου οδηγούνται σε πλήρη απομόνωση. Καταγγέλλουν ότι η απόφαση αυτή συμπληρώνει την πολιτική εγκατάλειψης και ερήμωσης της περιοχής, που ακολουθούν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οπως υπογραμμίζουν οι Τ. Τσιόγκας και Αγγ. Τζέκης, τα δρομολόγια στην παραπάνω γραμμή, που γίνονταν δύο φορές τη μέρα, άλλαξαν και εκτελούνται μέσω Μηλιάς Μετσόβου. Ετσι, οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών περιοχών - οι περισσότεροι υπερήλικοι - αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες επικοινωνίας, αφού υποχρεώνονται, για τα κέρδη των ΚΤΕΛ, να υποστούν τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Για να εξυπηρετηθούν, είναι αναγκασμένοι να παίρνουν τα λεωφορεία της γραμμής Ιωαννίνων - Καστοριάς, που περνούν μόλις τέσσερις φορές τη βδομάδα, πληρώνοντας αυξημένα εισιτήρια. Ωστόσο, και πάλι παραμένουν απομονωμένα αρκετά χωριά στα όρια των Νομών Κοζάνης και Ιωαννίνων.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η σχετική απόφαση προκάλεσε δικαιολογημένα την αγανάκτηση των κατοίκων, ενώ στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τις Νομαρχίες Ιωαννίνων και Κοζάνης, που απέστειλαν οι δήμαρχοι Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και οι πρόεδροι Αετομηλίτσας, Φούρκας, Αρρένων και Πενταλόφου, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση του ΚΤΕΛ, η Νομαρχία Ιωαννίνων περιορίστηκε στο να υιοθετήσει τα επιχειρήματα της διοίκησης του ΚΤΕΛ, που επικαλείται «μειωμένη επιβατική κίνηση (πληρότητα δρομολογίων κάτω του 30%, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν.2963/01) και χρονική συντόμευση μέσω της νέας γραμμής».

Οι Τ. Τσιόγκας και Αγγ. Τζέκης ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η γραμμή που συνδέει τα Ιωάννινα με την Κοζάνη μέσω Κόνιτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ