Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε χτες στη δεύτερη (τη «Διά του Τύπου») σελίδα του «Ρ». Για να μας υπενθυμίσει ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει τις «σταθερές» του. Μια τέτοια «σταθερά» είναι, για παράδειγμα, ο Γκαργκάνας. Αυτός που, και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ, παραμένει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, για να λέει (και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ) ότι οι συνταξιούχοι «ευημερούν» και ότι οι εργάτες πρέπει να ζουν στη λιτότητα.

Ανάλογη «σταθερά» του συστήματος είναι ο (εικονιζόμενος) εφοπλιστής Αγούδημος. (Παρεμπιπτόντως: Τα ΜΜΕ των αστών να βγάζουν όσες περισσότερες φορές μπορούν στις κάμερες και στα μικρόφωνά τους τον κ. Αγούδημο. Το ύφος του ανθρώπου, ο λόγος του, η ποιότητά του είναι ακριβώς αυτό που πρεσβεύει η τάξη του. Αθελά τους, τα ΜΜΕ προσφέρουν υπηρεσία στο λαό, όταν δίνουν βήμα στον κ. Αγούδημο. Οσο περισσότερο τον ακούει κανείς τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται την ποιότητα της τάξης των εφοπλιστών).

Ο κ. Αγούδημος, λοιπόν, είναι αυτός που και σήμερα, επί ΝΔ, πρωταγωνιστεί στις «ύβρεις» των εφοπλιστών κατά των νησιωτών και των ταξιδιωτών. Είναι αυτός που έχει αναλάβει να εκπροσωπεί τη «δημοκρατία» του κράτους των εφοπλιστών απέναντι στους επιστρατευμένους ναυτεργάτες.

*

Αλλά ο κ. Αγούδημος έχει προϋπηρεσία. Τα πρώτα του «ένσημα» τα κόλλησε επί ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ - για να ξέρετε - είναι το κόμμα που σήμερα, ως αντιπολίτευση, εμφανίζεται να «απαρνιέται» τον κ. Αγούδημο. Κι όμως, τι ωραία που είχαν περάσει (ΠΑΣΟΚ και Αγούδημος) όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση. Τότε, δηλαδή, που ο Αγούδημος και κονόμαγε (όπως και σήμερα), και προκαλούσε νησιώτες και ταξιδιώτες (όπως και σήμερα) και ετίθετο μέχρι και «επικεφαλής» (!) των ΜΑΤ και των λιμενικών που έστελνε το ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι για να σπάσουν στο ξύλο τους απεργούς ναυτεργάτες! Από μια τέτοια κάθοδό του στο λιμάνι, όπου εποπτεύει και υποδεικνύει το «έργο» των κατασταλτικών δυνάμεων (προσέξτε το προτεταμένο δάκτυλο του κ. Αγούδημου πώς «εφιστά την προσοχή» στον κύριο με τα άσπρα), είναι η φωτογραφία. Τραβήχτηκε στις 28/5/2002. Οταν η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) ΜΑΤοκυλούσε τους ναυτεργάτες. Είκοσι μέρες πριν η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) κάνει το «χρέος» της έναντι του κ. Αγούδημου και επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ