Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ
Παγκόσμιες... «καμπάνες»

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς που έριξε η αθλητική δικαιοσύνη της Ιταλίας για Γιουβέντους - Μίλαν, σύμφωνα με την «Γκαζέτα ντέλο Σπορ»

Eurokinissi

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς που έριξε η αθλητική δικαιοσύνη της Ιταλίας για Γιουβέντους - Μίλαν, σύμφωνα με την «Γκαζέτα ντέλο Σπορ»
Μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου Κυπέλλου οι Ιταλοί ίσως κάνουν και παγκόσμιο ρεκόρ σε ποινές, εάν τελικά αληθεύει το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας GAZZETA DELLO SPORT, σχετικά με τις ποινές του αθλητικού δικαστή για τις ομάδες που εμπλέκονται στο γνωστό σκάνδαλο «Μότζι» με τα στημένα παιχνίδια στο Καμπιονάτο. Επίσημα οι ποινές επρόκειτο να ανακοινωθούν χτες το βράδυ, αλλά από το απόγευμα τα διεθνή ΜΜΕ αναμετέδιδαν το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, που με βάση την εγκυρότητα και τις πηγές που διαθέτει θεωρήθηκε έγκυρο. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν: Γιουβέντους, Λάτσιο και Φιορεντίνα υποβιβάζονται στη Serie B (Β Κατηγορία), η Γιουβέντους θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα πιθανότατα με -15 ή -20 βαθμούς, ενώ θα της αφαιρεθούν και τα δύο τελευταία της πρωταθλήματα. Από τις Λάτσιο και Φιορεντίνα θα αφαιρεθούν από 6 έως 10 βαθμοί. Η Μίλαν θα παραμείνει στη Serie A, όμως θα ξεκινήσει με -10 ή -15 βαθμούς, ενώ θα στερηθεί του δικαιώματος συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης και η υπόθεση πρέπει να έχει τελεσιδικήσει έως τις 24 Ιούλη σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ. Ερωτηματικό παραμένει πού και αν θα καταλήξουν κάπου τα πρωταθλήματα που ενδέχεται να αφαιρεθούν από τη Γιουβέντους.

Κανένα ουσιαστικό ελληνικό όφελος για τους εκπροσώπους μας στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη μη ιταλική συμμετοχή στη διοργάνωση της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός παραμένει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και η ΑΕΚ μόνο αν περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης θα πάει από το τέταρτο στο τρίτο γκρουπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ