Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Με στόχο τις εντυπώσεις

Στην... παράταση οδηγείται ο αγώνας εντυπώσεων ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς ανικανοποίητοι από τα... δύο ημίχρονα στη Βουλή, συνεχίζουν τη λεκτική κόντρα στην υποτιθέμενη αντιπαράθεσή τους, για τα δρώμενα στον αθλητισμό. Μετά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βγήκαν σε διάφορα ΜΜΕ, χτες ήταν η σειρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ορφανού.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, έπαιξε... στο ίδιο γήπεδο, το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιούν οι «πράσινοι» συνάδελφοί του βουλευτές. Επιμελώς απέκρυψε την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και των νόμων που ψηφίζει. Παρουσίασε την «πλευρά του φεγγαριού» που εξυπηρετεί τον ίδιο και τη ΝΔ και επιχείρησε να αναστρέψει τις εντυπώσεις. Προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, τον ισχυρισμό της δόλιας προσωπικής επίθεσης, με στόχο την πολιτική εξόντωσή του.

«Κάποιοι θεώρησαν πως θα βάλουν εύκολα τον Ορφανό σε μια γωνιά. Ούτε τους φοβήθηκα, ούτε τους φοβάμαι» ανέφερε. Χαρακτήρισε, όπως και οι προκάτοχοί του, εξυγίανση τη διαχείριση και τον εξωραϊσμό του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού - και καθ' υπόδειξη των επιχειρηματιών - με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Επανέλαβε πως ενήργησε μέσα στις προκαθορισμένες προθεσμίες και (ξανα)«φωτογράφισε» ως υπαίτιο της απόφασης αποβολής τον πρόεδρο στην ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, που «έκανε κάποιες κινήσεις που ώθησαν την άλλη πλευρά για να κινηθεί όπως κινήθηκε. Υπάρχουν δηλώσεις του κυρίου Γκαγκάτση στη Βουλή».

Ακόμα, εμμέσως πλην σαφέστατα, εξέφρασε παράπονο προς τους επιχειρηματίες, γιατί τον εξέθεσαν. Απαντώντας σε δηλώσεις κάποιων από αυτούς, αλλά και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ - που τις έκαναν σημαία τους - είπε: «Το νομοσχέδιο που κατέθεσα ήταν αυτό που είχαμε συμφωνήσει πέντε μέρες πριν με τους επικεφαλής της Σούπερ Λίγκας σε ό,τι αφορά τη διατύπωση, για είναι εκείνη πιο λειτουργική». Αυτό που δεν είπε είναι ότι η πολιτική της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ασχολείται και στηρίζει τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, που παράγει κέρδη για λίγους και εκλεκτούς. Δηλαδή τους εκμεταλλευτές του. Αδιαφορεί στην πράξη για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ