Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΛ» - «HELLENIC SEAWAYS»
Μαχαίρι στην έκπτωση για τους πολύτεκνους

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ζήτημα της μείωσης της έκπτωσης για τους πολύτεκνους της Λέσβου από ναυτιλιακές εταιρείες έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης. Συγκεκριμένα στη Λέσβο, οι ναυτιλιακές εταιρείες ΝΕΛ και HELLENIC SEAWAYS μείωσαν το ποσοστό έκπτωσης για τους πολύτεκνους από το 50% στο 30% και μάλιστα η έκπτωση αυτή θα ισχύει μόνο για τις μέρες από Δευτέρα έως και Πέμπτη.

«Επανειλημμένα έχουμε τονίσει τις αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των ελληνικών νησιών και τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιρειών», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτηση. Και συνεχίζουν επισημαίνοντας, ότι «τα προβλήματα αυτά πέρα από την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των πλοίων, την εκτίναξη στα ύψη της τιμής των εισιτηρίων και των ναύλων, εκδηλώθηκαν και με μειώσεις των εκπτώσεων που είχαν ορισμένες κατηγορίες πολιτών».

Και καταλήγουν: «Επειδή θεωρούμε πέρα για πέρα απαράδεκτη αυτή τη μείωση της έκπτωσης, ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για την άμεση ανάκλησή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ