Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΕΛΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργιακό διήμερο από σήμερα

Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα προάσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους στέλνουν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Δήμου Παρελίων Κέρκυρας με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία που κήρυξε το ταξικό τους σωματείο, δίνοντας συνέχεια στους αγώνες που κορυφώθηκαν με την έναρξη της νέας σεζόν στα ξενοδοχεία του νησιού.

Οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τους μεγαλοξενοδόχους, οι οποίοι αποθρασυμένοι από την ασυλία που τους παρέχει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πετσοκόβουν μισθούς, εντατικοποιούν την εργασία, καταστρατηγούν ωράρια εργασίας και ρεπό, απομυζούν τους εργαζόμενους προκειμένου να αυγατίσουν παραπέρα τα κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι μέσα και από τη σημερινή τους απεργιακή συγκέντρωση δίνουν απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν έχοντας στο πλευρό τους σταθερά το ΠΑΜΕ. Απαιτούν την άμεση και πλήρη εξόφληση των μισθών τους, καταβολή των μισθολογικών διαφορών, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Διεκδικούν 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με συνεχές ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ