Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιιμπεριαλιστική πορεία σε όλη τη χώρα

Θα διαρκέσει 45 μέρες και θα καλύψει 1.134 χιλιόμετρα

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία διαμαρτυρίας, με αίτημα την κατάργηση των αμερικανικών βάσεων στην Τουρκία, διοργανώνει το Αντιιμπεριαλιστικό Πατριωτικό Μέτωπο της χώρας, όπου συμμετέχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας. Επικεφαλής της πορείας θα είναι ο συνταξιούχος λοχαγός που συμμετέχει στο Μέτωπο, Μουράτ Παπούκ. Η πορεία των 1.134 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει σήμερα από το Ιντσιρλίκ και θα καταλήξει στην Ιστανμπούλ σε 45 μέρες.

Το Ιντσιρλίκ επιλέχθηκε ως αφετηρία καθώς εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής, ενώ το Ντολμάμπαχτσε, όπου θα καταλήξει η πορεία, είναι η τοποθεσία απ' όπου το 1968 Τούρκοι αγωνιστές, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Πατριωτικού Μετώπου, «πέταξαν τους Αμερικανούς στρατιώτες στη θάλασσα».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνταξιούχος λοχαγός, που θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας, «θα περπατήσουμε σε όλο το δρόμο εξηγώντας στο λαό τι σημαίνει ιμπεριαλισμός, εξηγώντας στους απελπισμένους ανθρώπους πώς με τον πατριωτισμό θα φτάσουμε στην ανεξαρτησία και την απελευθέρωση».

Στόχος της κινητοποίησης, σύμφωνα με το ΑΠΜ, είναι να κάνουν σαφές τόσο στην τουρκική κυβέρνηση όσο και στις ΗΠΑ ότι ο λαός της χώρας δε θα επιτρέψει να γίνει η περιοχή στρατηγείο επίθεσης των ιμπεριαλιστών. Σκοπός η ενημέρωση του λαού και η ενδυνάμωση της πεποίθησης ότι ο ιμπεριαλισμός μπορεί να νικηθεί.

Το ΑΠΜ καλεί Τούρκους, Κούρδους, Λάζους, Τσερζέκους και κάθε εργαζόμενο να διαδηλώσουν τη φιλία, την αλληλεγγύη σε κάθε λαό και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, λέγοντας «ΟΧΙ» στην αποστολή στρατιωτών σε επιθέσεις κατά γειτονικών λαών, όπως αυτοί του Ιράν, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Συρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ