Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αντιδήμαρχος ζήτησε να σταματήσει προφεστιβαλική εκδήλωση

Να σταματήσει την προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου τη Δευτέρα, ζήτησε, με παρέμβασή του στην αστυνομία, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Λάρισας Π. Σάπκας. Για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη ενέργειά του, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα ότι η συναυλία που δινόταν εκείνη την ώρα - 10.50 μ.μ. - από ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης διατάρασσε την «κοινή ησυχία»! Να σημειωθεί ότι οι ώρες κοινής ησυχίας ξεκινούν στις 11.30 μ.μ., ενώ ο Δήμος είχε ενημερωθεί για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αφού είχε ζητηθεί από την ΚΝΕ άδεια παροχής ρεύματος. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Λάρισας δε δίστασε να εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για το «ύφος» της μουσικής που ακουγόταν και να υποδείξει τη μουσική «επένδυση», που θα 'πρεπε να έχει η εκδήλωση!!!

Την παρέμβαση της αστυνομίας στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, παρουσία του κ. Σάπκα, καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, στην οποία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί ερωτηματικά και τονίζει: «Αλήθεια, γιατί κάποιοι ενοχλούνται από τις μουσικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ (και όχι σε ώρες κοινής ησυχίας) και δεν ενοχλούνται από διάφορες πασαρέλες ή άλλες εκδηλώσεις με έντονη μουσική μέχρι αργά, ή από τη διαπασών μουσική των μαγαζιών έως τις 2 μ.μ. ή 3 μ.μ. τη νύχτα; Γιατί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού με τέτοιο ύφος ήθελε να υποδείξει ποια θα είναι η μουσική που επιλέγει η ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις της και ποια συγκροτήματα επιτρέπονται στην πλατεία Ταχυδρομείου; Σε ποιον άλλο έκανε αυτή την παρατήρηση έως τώρα (σύλλογο, σωματείο, ιδιώτη,) για το τι μουσική επένδυση θα έχει η εκδήλωση που διοργανώνει και με ποιο δικαίωμα, άλλωστε; Ως αντιδήμαρχος δε θα 'πρεπε να ενισχύει τέτοιες εκδηλώσεις, απ' όπου και αν προέρχονται, όταν προσπαθούν να προωθήσουν την ερασιτεχνική δημιουργία; Γιατί η αστυνομία δείχνει τόση ευαισθησία, μόνο στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ και, μάλιστα, πριν ακόμα την έναρξη κοινής ησυχίας;».

Και καταλήγει, θέτοντας το ερώτημα: «Αλήθεια, γιατί όλα αυτά; Χωρίς να είμαστε καχύποπτοι, μήπως εντάσσονται και οι ενέργειες αυτές στη γενικότερη προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Αν όχι, τότε μπορούν να μας απαντήσουν (αστυνομία και αντιδήμαρχος) στα παραπάνω ερωτήματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ