Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΙΟΑΚΙΜ ΡΕΝΙΝΓΚ - ΕΣΠΕΝ ΣΑΝΤΜΠΕΡΓΚ
Λησταρχίνες

Τόσα χρόνια πέρασαν και η Αμερική, φαίνεται, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει (στην ουσία, να δικαιολογήσει) τη συμπεριφορά της απέναντι στο γειτονικό Μεξικό. Με κάθε ευκαιρία φτιάχνει και μια σχετική ταινία. Μια ταινία που προσπαθεί, με «χαριτωμένο»τρόπο, να δικαιολογήσει τη βίαια ενσωμάτωση κομματιών του Μεξικού και την «απαλλοτρίωση» μέρους της περιουσίας του. Αλλά και τη συνεχιζόμενη σημερινή αφαίμαξη!

Οι «Λησταρχίνες» είναι μια τέτοια «αθώα»ταινία! Μια αμόρφωτη Μεξικάνα (ο λαός) και μια μορφωμένη (η μεξικάνικη αστική τάξη) ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να πάρουν πίσω τις τράπεζες του πατέρα της πλούσιας και το χωράφι του πατέρα της φτωχιάς, από τον «κακό» Αμερικάνο. Σε βοήθειά τους τρέχει ο «καλός» Αμερικάνος!

Τα δυο κορίτσια, για να πετύχουν το σκοπό τους, τρέχουν σε παλιό ληστή (Αμερικάνος και αυτός!) για να τους μάθει τα κόλπα! Εκείνος τις εκπαιδεύει! Στη συνέχεια, ντύνονται καουμπόισσες, ζώνονται τα πιστόλια, καβαλάνε τα άλογα και ποιος είδε τις «Λησταρχίνες» και δεν τις φοβήθηκε. Η μία ληστεία μετά την άλλη...

Η δράση τους αναγκάζει τον «κακό» Αμερικάνο να «θωρακίσει» τις τράπεζες. Τα κορίτσια τα χρειάζονται. Ομως, σαν από μηχανής θεός, εμφανίζεται ο «καλός» Αμερικάνος (άλλος, όχι ο εκπαιδευτής). Τους προσφέρει τεχνολογία και αυτές τα ...φιλιά τους! Μαζί του θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματα και τον χρυσό που έκλεψε ο «κακός» Αμερικάνος. Στο τέλος, βέβαια, οι «καλές» τράπεζες της «καλής» Βόρειας Αμερικής, με «ειρηνικά» μέσα αυτή τη φορά, θα πετύχουν αυτό στο οποίο απέτυχε ο «κακός». Με την άδεια της φτωχής και της πλούσιας Λησταρχίνας, θα βάλουν χέρι στα εδάφη και τον πλούτο του Μεξικού!

Ελα, μωρέ αδερφέ, μη γίνεσαι σχολαστικός, για μια ταινία πρόκειται! Και μάλιστα κωμική, που παίζουν και δυο πανέμορφες γυναίκες. Είπα εγώ όχι; Καταδιασκέδασα, στ' αλήθεια! Και τα κορίτσια, να τα πιεις στο ποτήρι! Ομως, σε κάθε χαριτωμενιά των κοριτσιών, στο νου μου ερχόταν ο Εμιλιάνο Ζαπάτα! Για να μην αναφερθώ στα σημερινά! Πολύ «αθωότητα», φίλε μου! Τόση «αθωότητα», που με κάνει καχύποπτο!

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Ζέιν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σαμ Σέπαρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ