Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΑΒΑΛΑ
Οχι στην οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων

Συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Λιόγκα, υποψήφιου δημάρχου Καβάλας

Με ανύπαρκτη και αμφισβητούμενη «πλειοψηφία» το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ψήφισε την οικοπεδοποίηση των Στρατοπέδων στο Περιγιάλι, χωρίς ίχνος διεκδίκησης μιας έκτασης 200 στρεμμάτων που έχει τεράστια ανάγκη η Καβάλα.

Τα παραπάνω κατήγγειλε ο Βασίλης Λιόγκας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη ΔΑΣ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για την υλοποίηση της απόφασης. Επίσης, με την αμφισβητούμενη αυτή απόφαση οικοπεδοποιούνται δύο στρατόπεδα της περιοχής Περιγιαλίου. Τα στρατόπεδα αυτά αντί να γίνουν πολυκατοικίες και συνεδριακά κέντρα, όπως αποφάσισε η «πλειοψηφία», θα μπορούσαν κάλλιστα να αξιοποιηθούν ως χώροι αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, όπως προβλέπει ακόμα και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καβάλας.

Ο Βασίλης Λιόγκας σημείωσε ότι τα στρατόπεδα θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στο Δήμο Καβάλας, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις δήμων και πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να οικοπεδοποιηθούν, και μάλιστα μέσω ΣΔΙΤ. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα στρατόπεδα αυτά διαλύθηκαν και δε μετεγκαταστάθηκαν, άρα δεν ισχύει ο νόμος 2745/99, τον οποίο θέλει να εφαρμόσει η διοίκηση (ΝΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Επιπλέον, το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» (ένα από τα δύο στρατόπεδα) δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας για λόγους ιστορικούς και θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να περάσει στα χέρια του δημοσίου και κατ' επέκταση του Δήμου, αν το διεκδικούσε.

Η ΔΑΣ κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί και να δράσει αγωνιστικά για να μην προχωρήσει η «απόφαση» της διοίκησης του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ