Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Πολλαπλή ανάγκη η εκτροπή του Αχελώου

Η τοποθέτηση του εισηγητή του Κόμματος Ν. Γκατζή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή

Από τα έργα της εκτροπής που αραχνιάζουν, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Από τα έργα της εκτροπής που αραχνιάζουν, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Το έργο του Αχελώου πρέπει να γίνει. Είναι εθνική ανάγκη, περιβαλλοντική ανάγκη, οικονομική ανάγκη, αναπτυξιακή ανάγκη». Την ξεκάθαρη αυτή θέση πήρε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, διά στόματος του εισηγητή του Κόμματος Νίκου Γκατζή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι «το Κόμμα μας στην περιοχή έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του έργου» και ότι «θα επαγρυπνούμε για να κατασκευαστεί και να λύσει και θέματα διατροφικής αλυσίδας, παραγωγής και της εθνικής αγροτικής οικονομίας». Σημείωσε, όμως, παράλληλα ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει σήμερα να θριαμβολογεί και να καυχιέται γι' αυτό το έργο», προσθέτοντας ότι «έχει ευθύνες και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη γιατί το έργο δεν προχωρά».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα και στην απαίτηση της κυβέρνησης να ψηφιστεί, από όσους στηρίζουν την πραγματοποίηση του έργου εκτροπής του Αχελώου, άλλο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά τους υδάτινους πόρους. Οπως είπε ο Νίκος Γκατζής, η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνδέει αυτά τα δύο άρθρα «και να δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα». Εξήγησε ότι την εν λόγω ρύθμιση για τους υδάτινους πόρους την καταψήφισε το ΚΚΕ, «διότι δεν περιέχει μόνο τη διευθέτηση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, για την περιφερειακή διαχείριση των υδάτινων πόρων και των ποταμών, αλλά περνάει διάταξη που χαρίζει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, παράνομες κατασκευές, σε ιδιώτες μέσα σε δασικές εκτάσεις».

Ο Ν. Γκατζής αναφέρθηκε εκτενώς και στα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν στη Θεσσαλία και καλείται να επιλύσει το έργο της εκτροπής. Επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι υπάρχει πρόβλημα απερήμωσης και αποξήρανσης, αφού «ο Πηνειός μαζί με ολόκληρο το οικοσύστημά του κινδυνεύει να καταστραφεί» και «η Κάρλα δε θα μπορέσει να ανασυσταθεί, χωρίς το νερό που μεταφέρεται μέσω του Πηνειού».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υπερασπίστηκε τα έως τώρα εμπόδια που έθετε η ΕΕ στην πραγματοποίηση του έργου, λέγοντας πως «η Κοινότητα δε χρηματοδοτεί έργα τα οποία εμφανίζονται ως αρδευτικά και το έργο αυτό είχε εμφανιστεί στην αρχή ως αρδευτικό. Ομως το έργο είναι κατ' αρχήν περιβαλλοντικό, ενεργειακό και κατ' ανάγκην αρδευτικό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εξασφάλιση του νερού υπόθεση αγώνα του λαού (2012-09-22 00:00:00.0)
Η εξασφάλιση του νερού υπόθεση αγώνα του λαού (2012-09-22 00:00:00.0)
Πάρτε μέτρα για τον Πηνειό! (2011-07-06 00:00:00.0)
Οι κομμουνιστές προτείνουν (2001-07-03 00:00:00.0)
«Είδος προς εξαφάνιση» το νερό (2000-08-02 00:00:00.0)
«Εκεί που μας χρωστούσαν...» (2000-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ