Κυριακή 23 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Με αφορμή το Λίβανο...

Σ' ένα πεδίο εντελώς ρευστό, που όλα δύναται να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, η εξέλιξη στην κρίση της Μέσης Ανατολής, με επίκεντρο το Λίβανο, δείχνει τα πρώτα σταθερά σημάδια των προθέσεων της σύμπραξης της ισραηλινής κυβέρνησης με την ευρωατλαντική συμμαχία. Φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί αφήνονται για μερικές μέρες να «καθαρίσουν» το έδαφος του Λιβάνου από τη Χεζμπολάχ κι όποια άλλη αντίσταση. Στη συνέχεια να εγκατασταθεί λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη όποιας μορφής (ΟΗΕδων, ΝΑΤΟ, Ευρωενωσίτες, ΗΠΑ με «πρόθυμους» κλπ.) για να αναλάβουν τη διαχείριση του Λιβάνου. Επόμενο βήμα θέλουν να είναι η μεθόδευση συγκρότησης κι ανάδειξης κυβέρνησης «Τσολάκογλου» τύπου Ιράκ. Οι μετέπειτα πιθανές αντιστασιακές αντιδράσεις δείχνουν να μην τους ενοχλούν, όταν μάλιστα διατηρείται ένα αποσταθεροποιητικό κλίμα που έχουν ενίοτε ανάγκη και στηρίζονται σ' αυτό.

Ηδη τα ευρωενωσίτικα κοράκια βρίσκονται στο Λίβανο (Σολάνα, Ντε Βιλπέν και σία) για τη μετέπειτα ανοικοδόμησή του, δηλαδή το ψητό. Η «διείσδυση» της ελληνικής αστικής τάξης άρχισε να παρουσιάζεται με το συνήθη μανδύα της ανθρωπιστικής παρουσίας. Η αγορά έχει μερίδιο και για τους «μικρούς»... Το μεθοδευμένο ιμπεριαλιστικό άπλωμα στην περιοχή της ευρασιατικής στρατηγικής πόλης και των πετρελαίων εξελίσσεται. Ο ΟΗΕ της ιμπεριαλιστικής κατίσχυσης, με τον θλιβερό γραμματέα του, δείχνει ανήμπορο τσανάκι των Ευρωατλαντιστών. Η G8 και η Ευρωπαϊκή Ενωση μεταβάλλονται, με τις αποφάσεις τους για την κρίση στο Λίβανο, σε σύμμαχους διεκπεραιωτές της αμερικανικής κυβέρνησης για λογαριασμό του «δικαιώματος» του Ισραήλ. Αποδεικνύουν ότι η νεοκαπιταλιστική Ρωσία κι η υπαρκτή ΕΕ είναι κρίκοι της διεθνούς ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής αλυσίδας. Η εμπόλεμη αιχμαλωσία Ισραηλινών στρατιωτών παρουσιάζεται ως «απαγωγή» για να δικαιολογήσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η πραγματική απαγωγή της νόμιμης παλαιστινιακής κυβέρνησης αποσιωπάται από τους χρυσοδάκτυλους των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης με τους λουστράτους εκφωνητές.

Στην Ελλάδα το άτυπο, αλλά ουσιαστικό σύμπλεγμα της αστικής πολιτικής εξουσίας - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ευθυγραμμίζεται με τους Ευρωατλαντιστές υπό τον υποκριτικό μανδύα της ειρήνης, του «μη πολέμου», βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα. Στο Ισραήλ το δράμα του λαού του συνεχίζεται κάτω από την εξουσία του ιερατικού-μιλιταριστικού συμπλέγματος με σκοτεινό μέλλον. Η απαλλαγή του είναι προϋπόθεση του μέλλοντός του. Η μεγάλη πλειοψηφία των λαών Ευρώπης και Αμερικής μένει σιωπηλή σ' ένα δράμα που απειλεί την ανθρωπότητα. Αυτό είναι μόνο η αρχή του κακού. Ολα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα θα πληρώσει πανάκριβο τίμημα για την απώλεια της Σοβιετικής Ενωσης...


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ