Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ξεκάθαρα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ «ΞΕΚΑΘΑΡΗ» είναι η θέση της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στον Λίβανο, όπως πληροφορηθήκαμε από την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι υπέρ ...της εκεχειρίας. Αν αυτή είναι «ξεκάθαρη» θέση, τότε ποια θα ήταν «μπερδεμένη»;

Θα τη λυπήσουμε την υπουργό Εξωτερικών, όμως η γνώμη του μέσου Ελληνα είναι όντως ξεκάθαρη. Και την επιθετικότητα του Ισραήλ βλέπει, και τη στήριξη των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τα καταδικάζει, απερίφραστα και κατηγορηματικά.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, «μνημόνιο συνεργασίας» υπέγραψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρωνας Πολύδωρας, με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ν. Σαρκοζί. Είναι ομόλογοι στα ζητήματα «Τάξης», μια και η χώρα μας έχει την πρωτοτυπία να είναι η μόνη με υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην Ευρώπη.

Το μνημόνιό τους - λέει - αφορά τις «σύγχρονες απειλές». Ποιες είναι αυτές; Μάλλον η δράση του Ν. Σαρκοζί εναντίον της εξεγερμένης νεολαίας, στα προάστια του Παρισιού, και αυτή των δραστήριων ΜΑΤ του Βύρωνα Πολύδωρα σε βάρος των φοιτητών, μας δείχνουν τι εννοούν οι δύο υπουργοί.

Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Σφίγγουν ο ένας το χέρι του άλλου, ανταλλάσσουν απόψεις και αλληλοσυγχαίρονται γιατί μοιάζουν. Παρόμοιες πολιτικές εφαρμόζουν και έχουν τον ίδιο εχθρό, είτε μιλάει ελληνικά, είτε γαλλικά: Τη νεολαία και το λαό.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί, λέει, μπορεί να χαθούν κονδύλια από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και πολύ θα ήθελε να είναι στην κυβέρνηση για να τα διαχειριστεί αυτός και όχι η ΝΔ, που κάνει κάκιστο προγραμματισμό.

Εμείς πάλι δεν ανησυχούμε καθόλου. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον διαχειριστή, οι γνωστοί αετονύχηδες - εργοδότες θα τα πάρουν τα λεφτά. Ισως αλλάξει λίγο ο κατάλογος και η σειρά των ευνοημένων, αλλά πάνω - κάτω στις ίδιες τσέπες θα πάνε τα ευρωενωσιακά κονδύλια.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Φυσικά, προνομιακή μεταχείριση θα έχουν οι εταιρείες που προσλαμβάνουν με μερική απασχόληση (ενώ απολύουν εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα), όπως και οι εταιρείες που θέλουν να «μεταναστεύσουν» σε κάποια γειτονική βαλκανική χώρα, αναζητώντας πιο χαμηλά μεροκάματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ