Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι την ήθελε την απάντηση;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο Σπ. Λυκούδης, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας του ΣΥΝ επιχείρησε χτες να απαντήσει στο γεγονός που κατήγγειλε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ότι τελικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αρνήθηκαν επί της ουσίας να καταδικάσουν το αιματοκύλισμα των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Στην απάντησή του ο Σπ. Λυκούδης δέχεται ότι πράγματι στο τέλος δεν εκδόθηκε ψήφισμα καταδίκης. Το ωραίο, όμως, είναι ο λόγος για τον οποίο ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ δεν ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσε η ΝΑΣ. Τον γράφει ο ίδιος:

«Το ψήφισμα του ΚΚΕ περιλάμβανε την πασίγνωστη άποψή του, ότι πίσω από την αιματοχυσία στη Μ. Ανατολή κρύβονται δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Πήρα το λόγο, ως εκπρόσωπος της δικής μας παράταξης, και είπα ότι εγώ θα αποδεχόμουν το ψήφισμα εάν δεν περιείχε τη γνωστή μεν για το ΚΚΕ άλλα εξωφρενική, κατά την άποψή μου, διατύπωση ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι δύο ταυτόσημες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Είπα, επίσης, ότι εγώ δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι τον Μπους με την Ισπανία του Θαπατέρο και την Ιταλία του Πρόντι και του Μπερτινότι».

Και μετά, όταν τους καταγγέλλουμε, ως φύλλο συκής της ιμπεριαλιστικής ευρωένωσης, διαμαρτύρονται ότι τους συκοφαντούμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ