Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγκιστρωμένο ψάρι η έρευνα

«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε τον τελευταίο καιρό για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε το συντομότερο δυνατόν να λειτουργούν με πληρότητα και επάρκεια» είπε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δέχτηκε την πρόταση να καθιερωθεί σε ετήσια βάση βραβείο που θα στηρίζει και θα ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα ανάμεσα σε Ελληνες επιστήμονες και γιατρούς, κάτω από την επωνυμία "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", σε ένδειξη τιμής στη μεγάλη συνεισφορά στην επιστήμη από αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα...».

Οσον αφορά τις προσλήψεις - αν συνεχιστούν με τη χρηματοδότηση και τους μέχρι τώρα ρυθμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων - είναι σίγουρο πως η επάρκεια και η πληρότητα των νοσοκομείων θα μείνουν όνειρα απατηλά και πρωτίστως στην περιφέρεια για την οποία έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Η δε επιστημονική έρευνα στο χώρο της ιατρικής και του φαρμάκου μοιάζει με ψάρι καρφωμένο στο αγκίστρι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων - κυρίως των πολυεθνικών - με κατευθυνόμενη, όπως έχει γραφεί πολλάκις, την έρευνα σε τομείς που είναι κερδοφόροι για τις εταιρίες.

Πώς λοιπόν θα αξιολογηθεί η επιστημονική πρωτοπορία και μάλιστα αυτή που θα στοχεύει στη γενική ευεργεσία, όπως ο Παπανικολάου, που όντως με το περίφημο τεστ έσωσε και σώζει τις ζωές των γυναικών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ