Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ολοκληρώθηκε χτες το πρόγραμμα της αποστολής

Συναντήθηκε με την Τάνια Κοζάλσκι, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ και επισκέφτηκε και το χωριό Μπιλέιν, όπου χτίζεται το ισραηλινό τείχος

Associated Press

Συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με την Τάνια Κοζάλσκι, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Ισραήλ, είχε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που από το ξημέρωμα της Πέμπτης βρίσκεται στην Παλαιστίνη, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Παλαιστίνιους και το λαό του Λιβάνου, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση, η Τάνια Κοζάλσκι ενημέρωσε την ελληνική αποστολή για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το ΚΚ Ισραήλ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, μέσα σ' ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα, λόγω της γιγαντιαίας κυβερνητικής προπαγάνδας υπέρ του πολέμου. Το ΚΚ Ισραήλ πρωτοστατεί στη διοργάνωση αντιπολεμικών διαδηλώσεων στη Χάιφα, το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο καταδίκης της ισραηλινής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Το μέλος του ΠΓ μετέφερε στην ελληνική αντιπροσωπεία την εκτίμηση του ΚΚ Ισραήλ ότι στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του σχεδίου των ΗΠΑ, που υιοθέτησε και το ΝΑΤΟ, για τον δήθεν εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής, το χτύπημα δηλαδή των χωρών, όπως η Συρία και το Ιράν, που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Τάνια Κοζάλσκι ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη συνεπή αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, όπως αυτή εκφράστηκε έμπρακτα και με την αποστολή στα παλαιστινιακά εδάφη. Αμέσως μετά τη συνάντηση η ελληνική αποστολή μετέβη στο χωριό Μπιλέιν, στην περιοχή της Ραμάλας, όπου σχεδόν κάθε Παρασκευή οι κάτοικοι διοργανώνουν διαδήλωση ενάντια στο τείχος που χτίζει η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Η επίσκεψη στο Μπιλέιν ήταν και ο τελευταίος σταθμός της αποστολής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Παλαιστίνη. Είχαν προηγηθεί χτες αλλεπάλληλες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής και του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, κινήματα ειρήνης και συνδικάτα. Η αποστολή αναμενόταν να επιστρέψει σήμερα το πρωί στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ