Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠ' ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ;

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ: «Η μικρή Λιβανέζα που κείται σαν πάνινη κούκλα πλάι στα αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν, υποτίθεται, την ίδια και την οικογένειά της στην ασφάλεια, έχει γίνει σύμβολο του τελευταίου πολέμου στον Λίβανο. Το όνομά της παραμένει άγνωστο, δεν έχει μείνει προφανώς στη ζωή κανένας συγγενής της. Οχι άγνωστος στρατιώτης, αλλά άγνωστο παιδί» (ο Ρόμπερτ Φισκ σε «Independent» / «ΤΑ ΝΕΑ»).

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ: «Η Κομισιόν ανήγγειλε χτες ότι αποφάσισε να διπλασιάσει τα ψίχουλα που διαθέτει υπό μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς του Λιβάνου, που έχουν πέσει θύματα του ισραηλινού τσουνάμι» (η είδηση στην «ΑΥΓΗ»).

ΣΤΟ ΨΗΤΟ: «Γιατί χτύπησαν τον Λίβανο; "Είναι στη Μεσόγειο, έχει λιμάνια, αεροδρόμια, είναι η έξοδος του αραβικού κόσμου στη Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πόλεμο μεταξύ των Αμερικανών και του Ιράν. Το λιβανέζικο έδαφος είναι πρόσφορο, δεν έχει στρατό. Πίσω από αυτούς κρύβονται οι εταιρείες πετρελαίου. Οταν φτάσουν 100 δολάρια το βαρέλι και είναι ικανοποιημένοι θ' αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις". Ποιος είναι υπεύθυνος; "Ο Μπιν Λάντεν και ο Ζαρκάουι είναι αμερικάνικης έμπνευσης. Οι μεγάλες δυνάμεις πάντα πίεζαν ψυχολογικά τις κοινωνίες, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα δεδομένα για να μας κρατούν στο χέρι". Υποστηρίζουν πως "η Ευρώπη δεν έχει καθαρή στάση, έχει κοινά συμφέροντα με τους Αμερικανούς. Οπως και οι Ρώσοι παραμένουν αμέτοχοι. Είδαμε τους G8 να τρώνε και να πίνουν τη στιγμή που ο κόσμος πεθαίνει. Σα να γίνονται κοκορομαχίες και κάποιοι να βάζουν στοιχήματα". Υπάρχει περίπτωση η Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα; "Καμία απολύτως"» (απαντήσεις αραβόφωνων της Αθήνας / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΥΤΥΧΩΣ: «Στο στρατιωτικό πεδίο, σφοδρές μάχες μαίνονταν χτες στον νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής συνάντησαν απροσδόκητα ισχυρή αντίσταση από τη Χεζμπολάχ» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ